Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu sezon Beşiktaş’ın oynadığı tüm maçlarda ilk yarılar ve ikinci yarılar arasında büyük farklar var. Dün akşam G.Birliği karşısında da aynı şeyi yaşadık. İlk yarıda etkili olamayan, rakibinin oyun dengesini kendi lehine çeviremeyen, gol yiyen veya pozisyonlar veren; ikinci yarı ise oyunu tamamen hakimiyetine alan gol bulan, pozisyonlar bulan, oyunu domine eden Beşiktaş görüntüsü aynı şekilde Ankara’da da karşımıza çıktı.

        Oyunların bu şekilde oluşmasının temel sebebi, Beşiktaş’ın orta saha düzeninin tam istenilen dengeye oturamamasından kaynaklanıyor. Bazen sakatlıklar bazen de oyuncu tercihleri, özellikle maçı elde tutma konusunda dün akşamki gibi sıkıntılar çıkartabiliyor. Fakat eldeki oyuncu kalitesi, bu oyuncuların özgüveni ve tecrübesi; kulübeden gelen oyuncuların oyuna pozitif katkısı ve takımın fizik kondisyon üstünlüğü ikinci yarılarda oyuna ve skora yansıyor. Beşiktaş bunların hepsinden etkili dönüşlerle başarılı olarak çıkabildi. Dün akşam da Ankara’da iki tane direkten dönen top; Cenk’in, Quaresma’nın, Aboubakar’ın, Talisca’nın yakaladığı pozisyonlar skora yansıyabilse aynı şekilde sonuçlanabilirdi. Beşiktaş buradan ilk yarıdaki sıkıntılı oyuna rağmen yine de istediği 3 puanı alıp dönebilirdi. Ama her zaman düşeş gelmiyor. Bazen futbolda bu kadar pozisyona rağmen bu tür kayıplar da olabiliyor. Özellikle ikinci yarı özelinde baktığımızda Beşiktaş için yine güzel şeyler gördük. Hücumu seven, golü bulma adına oyunu zorlayan, çabuk çıkan, yakaladığı ölü vuruşları iyi kullanan, keyifli işler yapan bir oyun gördük. Bu oyun içerisinde Tolgay’ın oyunu yönlendirmesi, hücum organizasyonlarındaki liderliği Beşiktaş’a etkili pozisyonlar getirdi. Quaresma’nın dönem dönem yarattığı pozisyonlar hücuma katkı sağladı. Aboubakar’ın girdikten sonra kattığı dinamizm de önemliydi.

        Bu kadar sık seyahat ve maç aralığında bu tempoları ortaya koyabilmek önemli. Buna rağmen istenen skorlar da dün akşamki gibi ortaya çıkmayabilir. Ama önemli olan genel çizgidir. Oraya baktığımızda Beşiktaş açısından puan kaybı dışında başka bir eksiklik görmüyoruz.

        Diğer Yazılar