Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlk yarıda çok vasat bir oyun seyrettik. Derbiler tarihinin en kötü ilk yarılarından bir tanesiydi. Bu da iki takımın da önce kazanmak değil, ‘önce tedbir ve güvenlik’ felsefesinden kaynaklandı. İki takım da özellikle orta alanı çok etkili bir şekilde kapattı. İki takım da geriye ve yana pas oynamak mecburiyetinde kaldılar. F.Bahçe bu bölümde ev sahibi hüviyetiyle biraz daha etkili olmaya çalışırken yalnızca kanatlardan oyunu denemeye çalıştı. Fakat sonuç ilk yarı itibarıyla çok kısır bir oyun olarak kaldı.

        Beşiktaş herhalde son iki sezonun en verimsiz ilk yarısını oynadı. Şut sayısı sıfır, korner sıfır, pozisyon sıfır. Beşiktaş adına negatif gibi gözükse de bu durumun maçın stratejisi açısından pozitif yanları da yok değildi. F.Bahçe’den daha fazla topa sahip olarak oyun temposunu düşürdüler. F.Bahçe’nin baskı yapmasına, oyunu zorlamasına müsaade etmediler. Daha da önemlisi dakikalar ilerledikçe rakibinin güvenini ve kazanma inancını da düşürdüler.

        F.Bahçe’nin oyun stratejisinde yaptığı bir değişiklik de Beşiktaş’ın işine yaradı. Aatıf’ı kenara atıp Atiba’yı kovalasın diye Alper’i orta alanda oynatması, Beşiktaş’a avantaj sağlarken F.Bahçe’ye dezavantaj yarattı. Çünkü F.Bahçe orta alan ve forvet geçişini organize etmekte zorlandı. Orta alandan özellikle Sow ve Robin van Persie gibi etkili oyuncuları kullanabilecek pas akışı, bu şekilde verimsiz oldu ve Beşiktaş’ın işine geldi.

        İkinci yarı özellikle orta saha düzeni açısından Aatif’ın oyundan alınması da Beşiktaş’ın istediği bir hamle oldu. İkinci yarıda ilerleyen her dakika Beşiktaş oyuna daha çok etki etmeye başladı. Aboubakar hamlesi, daha sonra Olcay hamlesi bu yönde kazanma düşüncesiyle atılan adımlardı. Beşiktaş planladığı çabuk çıkışlar için alanlar da buldu. Ve rakibi daha fazla geriye koşmaya mecbur etti.

        Bu oyun tarzı ikinci yarı F.Bahçe’nin oyun baskısını azalttı, F.Bahçe adına ise oyunu zorlaştırdı. Aslında bu sonuç maç öncesinde Şenol Güneş’in hayır demeyeceği bir neticeydi. Oyun belki kısır, belki sıkıntılı, belki de pozisyonsuz oldu. Ama bu Beşiktaş adına iyi bir skor. Bu neticeyle ligin yeniden başlamasına müsaade etmedi. Bugüne kadar devam eden namağlup çizgisini de korudu ve rakiplerine de açık bir mesaj verdi: “Ben kazanamıyorsam, kaybetmem.”

        TAKTİK DİSİPLİN

        Beşiktaş taktik disiplin olarak çok başarılı oynadı. Göze hoş gelmese de bütün oyun kontrolünü 90 dakika elinden kaçırmadı.

        GÖKHAN SINAVI GEÇTİ

        Özellikle işin savunma tarafında Marcelo, Tosic, Atiba, Tolgay ve Adriano çok üst seviyede mücadele ettiler. Her türlü negatif baskıya rağmen Gökhan da bu maçın içinden çıkabilmeyi başardı.

        Diğer Yazılar