Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kriz dönemlerinin en büyük ilacı yeni bir maç oynamaktır. Daha doğrusu çabucak maç oynayıp kazanmaktır ki bu süreci geride bırakabilesin. Bursaspor, aslında böyle durumlar için çok da tercih edilecek bir takım değil. Zor bir ekip. Üst sıraları hedefleyen, takım dengesini oturtabilmiş tehlikeli bir ekip. Her şeye rağmen Beşiktaş bu işin üstesinden iyi geldi. Özellikle ilk yarı dengeyi kendi lehine çevirmekte ve pozisyon bulmakta zorlansa da ikinci yarı işin rengini değiştirdi.

        İlk yarıda orta alandaki kadro tercihi Şenol Hoca’nın tedbirli olmasından kaynaklandı. Dinamo Kiev karşısında büyük bir şok yaşamış bir takımın teknik direktörü olarak ligde de bu tür bir maçta ‘önce güvenlik’ diye düşündü. Daha sonra ‘Hamle yaparak oyunu çeviririm’ düşüncesinde de yanılmadı. Olcay-Tolgay değişikliği de ikinci yarıda takımı daha işler hale getirerek maçı çözdü. Tolgay’ın girmesiyle beraber Oğuzhan da daha etkili hale geldi. Orta alanın merkezinden ön bölgeye daha etkili paslar ve organizasyonlar da ortaya çıktı. Bu değişiklik ile beraber bir diğer oyun hamlesi de, iki kanat beki Gökhan ve Adriano’nun daha fazla ön tarafa çıkarak hücumda Beşiktaş’ın etkinliğini arttırmaları oldu. Nitekim maçın kilidini açan ilk golün icraatını Gökhan Gönül yaptı. Kazandırdığı penaltı yalnızca bu maçta galibiyeti getiren gol olarak kalmadı, Kiev’de yaşanan problemli gecenin geride bırakılmasına da yardımcı oldu. Goller penaltıdan gelse de öncelikle şunu söyleyelim; nasıl atılırsa atılsın, gol goldür. Penaltı kolay bir atış gibi görünse de işin aslı hiç öyle değildir. Özellikle baskı altında oynanan bu tür maçlarda penaltıcıların değeri çok önemlidir. Cenk, bu işte çok başarılı. İki tane harika penaltı attı. Yalnızca bu maçta attıkları değil, diğer maçlarda kullandığı tüm penaltılarda da başarılı. Bu, hem kendi özgüveninden hem de sahip olduğu ayak içi vuruş kalitesinden kaynaklanıyor. Sahip olduğu bu yetenekler, Beşiktaş’ın bu maçı geçmesine büyük katkı sağladı.

        Futbolda, takımların içerisinde farklı bölgelerde, değişik yeteneklerde birçok oyuncu görev yapar. Fakat bazı oyuncular vardır ki bunlar çok önemlidir. Bunların özellikleri, takımları işler hale getirir. Beşiktaş, 11’de sahaya çıkan oyuncularıyla ilk yarıda maçı istediği noktaya getiremese de ikinci yarı bu işlerliği sağlamak için ortaya çıkan Tolgay ve Oğuzhan’la üç puana uzandı.

        KİEV'İ UNUTTURDU

        Beşiktaş bu maçı kazanıp ligdeki başarı istikrarını devam ettirerek Dinamo Kiev’de yaşananların sadece bir kaza olduğunu ortaya koydu.

        Diğer Yazılar