Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlk maçtaki skor üstünlüğü büyük avantaj. Özellikle bu tür iki ayaklı maçlarda stratejik üstünlüğü yakalamak demek. Beşiktaş bu avantajını çok iyi kullandı. Özellikle ilk maçta rakibini durdurmak adına uyguladığı savunma argümanlarını aynen tekrar etti. Buna ilave olarak elindeki büyük silahları; Quaresma, Talisca, Babel ve Aboubakar’ı da etkili kullandı.

        Hapoel takımı, grup maçlarında çok iyi sonuçlar almış, flaş bir takım. Fakat Beşiktaş iki maçta da hiçbir sürprize şans tanımadı. Bunu önce savunma aklıyla, sonra da hücum üstünlüğüyle gerçekleştirdi. Burada Şenol Hoca’nın taktik becerilerini de alkışlayalım. İki maçta da doğru stratejilerle oynayarak kendi takım üstünlüklerini ön plana çıkardı ve skora yansıttı. Bu maçın ilk maça göre kadrosunda 5 oyuncu değişikliği var. Buna rağmen takım temposunda ve verimliliğinde bir fark yoktu. Hatta bu maçta şans alan Atınç, Gökhan İnler, Beck ve Aboubakar gibi oyuncuların çok da motive olduğunu gördük. Özellikle Aboubakar formasını çok özlemiş. Afrika Kupası dolayısıyla takımından ayrı kalmasından sonra ilk kez 11’de başlamasına rağmen çok istekliydi. Bu isteğinin yanında performansı da oldukça verimliydi. Maçın içerisinde Aboubakar’ın golü dışında Talisca’nın yine etkili şut denemelerini gördük. Çok önemli bir oyuncu. Bu şut denemelerinde belki golü bulamadı ama her şut vuruşu gol kadar Beşiktaş taraftarını heyecanlandırdı.

        Bu maçın özellikle ikinci yarısında oyun dengesinin ortada görünmesinin sebebi Beşiktaş’ın ilk maçta yakaladığı skor avantajı oldu. Doğal olarak oyun içerisinde Hapoel takımı biraz daha inisiyatif olarak oyunu zorladı, gol de buldu. Gol sonrasında da oyuna biraz daha tutundu. Oyunun ikinci yarısının bazı bölümleri sanki rakibin inisiyatifindeymiş gibi gözükse de buna biraz da Beşiktaş müsaade ettiğini biliyoruz. Ancak Fabri’nin kalede güvenli duruşuyla da yerini çok da endişeye bırakmadı. Cenk’le de son sözü söyledi.

        Beşiktaş bu turu ilk maçta geçti. Oradaki farklı galibiyet bu maçı biraz daha düşük tempoda oynar noktasına getirse de Beşiktaş iki maçta da rakibine göre daha etkiliydi. Kalite olarak da, oyuncu yetenekleri ve takım olarak da daha öndeydi. Bu farklılıklarını da hem sahaya hem skora yansıttı. Ve güzel bir tur geçişi yaptı.

        Diğer Yazılar