Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşiktaş’ın tamamıyla hakimiyetinde geçen bir ilk yarıda bu kadar pozisyondan sonra gol bulunamaması harcanan emeğin karşılığı olmadı. Özellikle ilk yarının ortasından itibaren oyunu rakip sahaya yıkan baskı altına alan sürekli rakip ceza alanı civarında oynayan deplasmanda olmasına rağmen Beşiktaş oldu.

        Uzun dönemdir ilk defa Beşiktaş, sağ ve sol bekini aynı anda bu kadar etkili kullandı. Sağ bekte Atiba’nın yaptığı hamlelerin yanında, uzun dönemdir sahalardan uzak olan İsmail Köybaşı’nın da etkili oyunu ile Beşiktaş, kanatlardan oldukça etkili oldu. Yapılan ortalar ve pozisyonların devamında gelişen kornerlere baktığımızda bir ara maçın ilk yarısının tek kale oynandığı hissine kapıldık. Köybaşı’nı bu şekilde görmek sevindirici. Golü bulmak için Beşiktaş hem kanat ortalarını hem de uzaktan şutları denedi. Motta’nın ve Köybaşı’nın attığı şutlar, İtandje’ın kurtarışları ile beraber bu yarının izlemesi en keyifli futbol anları oldu. Almeida’nın sağlıklı olarak takımın içerisinde yer alması Beşiktaş’ı daha etkin hala getiriyor. Özellikle ceza sahasına indirilen toplarda, yapılan ortalarda buluştuğu her top heyecan yaratıyor.

        Konya takımı can derdinde... Düşmemek için ciddi bir çaba sarf ediyorlar. Savunma anlamında özellikle kaleci İtandje’ın önderliğinde oldukça iyi organize oldular. Atağı düşündükleri anlarda işin başında hep Hleb var. Fakat Beşiktaş’ın orta alanı özellikle Veli ile bu oyuncunun ilk yarıda etkinliğini kesti. Hasan Kabze, Djalma ve Gekas’a atılacak topları etkisiz hale getirdi. İlk yarıda Kabze’nin pozisyonu dışında Beşiktaş ciddi bir pozisyon vermedi.

        İkinci yarı Olcay ve Motta’nın kanat değiştirerek oyuna başlamaları etkinliği arttırma düşüncesiydi ama Gökhan Töre- Motta değişikliği daha doğru oldu. Töre, Olcay, Oğuzhan üçlüsü sahada beraber yer aldıklarında Beşiktaş daha etkili oluyor ve gol de bunu teyit etti.

        Fakat Beşiktaş’ın sezon başından beri devam eden skoru tutma, galibiyeti koruma yönündeki eksikliği bu maçta da tekrar etti. Bu kadar çok kendi yarı alanında kalıp skoru koruma düşüncesiyle öne doğru çıkmadan savunma yapmak, Beşiktaş’ta olumlu sonuçlar vermiyor. Özellikle son 10 dakikada verilen pozisyonlar yenilen golün de habercisi oldu. Beşiktaş adına baktığımızda bu kadar çok pozisyon yakalayıp deplasmanda etkin olduğunuz bir maçta; galibiyetle ayrılamamak büyük bir kayıp. Maçın genelinde bu kadar çok pozisyon olduğu bir yerde skorun böyle kalmasını sağlayan iki isim vardı: Konya kalecisi İtandje, Beşiktaş kalecisi Tolga... Ancak Tolga da bir yere kadar direnebildi.

        Diğer Yazılar