Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İki tane harika Arsenal maçı. Tempo, mücadele, oyun temposunu kontrol, rakibi hataya zorlama, direnç ve karşılık verme var! Ama gol yok. Olmayınca da bu kadar güzel iki maçtan sonra üzülmekten öteye geçemiyoruz. İki maç toplamına baktığımızda bu tip karşılaşmalar için hiç de azımsanmayacak kadar yakalanan pozisyon var. Ama bir türlü çizgiyi geçemedik.

        İlk yarıda tempo müthişti. Sahanın her yerinde kora kor alkışlanacak bir mücadele... Daha ötesinde özlediğimiz görüntüler. Çok da güzel işler oldu. Bütün oyuncuları bu mücadele temposu, gösterdikleri azim ve istek için kutlamak gerek. İlk yarının sonunda ters bir zamanda yenen golü, bu mücadele hak etmedi. Ama maalesef futbol böyle bir şey. Anlık hatalara dahi tolerans göstermiyor. Bir anda faturayı Alexis Sanchez ile kestiler. İkinci yarı; aynı tempo, aynı mücadele ve aynı isteğin devamı Arsenal gibi bir takımı o kadar zorladı ki; ilk maçtaki gibi bu karşılaşmayı da 10 kişi tamamlamak zorunda kaldılar. Özellikle kırmızı karttan sonra saha içindeki hakimiyetin getirdiği pas üstünlüğünü kale önünde bir türlü istediğimiz verimliliğe çeviremedik. Son dakikada Demba Ba’nın kafa vuruşu bu bölümün en etkili pozisyonuydu. Acaba bu bölümlerde Cenk Tosun, forvet oyuncusu olarak biraz daha önce oyuna alınamaz mıydı? Sormadan geçemiyoruz.

        Alkışlanacak çok şey var. Yalnızca bu maçta değil bir önceki Arsenal maçında da... Özellikle takımın savunma anlayışı ve organizasyonu mükemmeldi. Franco-Ersan ikilisinin defansın göbeğindeki uyumu ve etkinliği harikaydı. Neredeyse pozisyon hatası yapmadan oynadılar. İsmail, sağ bekte bu maçta da görevini yaptı. Atiba’nın, Veli’nin, Oğuzhan’ın oyun içi hakimiyetleri, doğru pozisyon almaları hep yerinde oldu. Ön tarafta da mücadele anlamında güzel işler vardı ama başta söylediğimiz gibi golle süsleyemeyince bir taraf eksik kalıyor.

        Maçın en kritik dönemeci ise hakemin Motta’nın düşmesine vermediği penaltıydı. Çok şeyi değiştirirdi. Ama izin vermedi. Zaten maçın genelinde de kararları tartışma yaratabilecek bir hakem oldu. Hakemin vermediği, bizim bulup da atamadığımız pozisyonlar neticesinde başka bir Avrupa yolculuğuna doğru yelken açtık.

        Diğer Yazılar