Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Maçtan önce zeminden bahsetmeden bu maçı yazmamız mümkün değil. Milyonlarca dolar harcayıp statlar yapıyoruz. Milyonlarca Euro harcayıp transferler gerçekleştiriyoruz. Sonra bunların hepsini, bu tür zeminlerin üzerine çıkartıp iyi futbol bekliyoruz. Bırakın performansı, iyi oyunu bu tür maçlarda teknik adamların ve yöneticilerin en büyük duası; oyuncuların sakatlanmaması. Ama görüyoruz ki dualar da yetmiyor. Sakatlıklar kaçınılmaz. Bilek sakatlıkları, kas sakatlıkları ve niceleri...

        Mustafa, Demba Ba derken, dün de Cenk attı. Beşiktaş forvetleri sezona çok iyi başladı

        Futbol izlemeyi beklerken maalesef yarattığımız bu ortamlarda, kendimizi kandırıyoruz. İşin acı yanı, sadece bir örnek de değil. Kadir Has Stadı’nı yaptık aynı görüntü. F.Bahçe’nin stadını yaptık aynı görüntü. G.Saray’ın stadını yaptık aynı görüntü. Olimpiyat Stadı’nı yaptık aynı görüntü. M

        Sahaya geçince tüm bu zor şartlar altında yine mücadele etmeye çalışan, yüreğini ortaya koyan iki takım oyuncularını da öncelikle tebrik ederim. Bu maç öncesinde Demba Ba’nın eksikliği çok konuşuldu. Fakat Beşiktaş’ın forvetleri takımla birlikte sezona çok iyi başladı. Mustafa’nın yüksek performansı. Demba Ba’nın etkinliğinin yanında bu maçta Cenk’in ‘ben de varım’ imzasıyla attığı gol, forvetlerin katkısını çok net ortaya koyuyor. Gökhan’ın toparlanmış olması bu zenginliği, daha rahat skora çevirir hale getiriyor.

        Doğru takım savunması, tempolu oyun, ataktan savunmaya, savunmadan atağa doğru geçiş. Bunlar futbolun olmazsa olmazları. Beşiktaş, takım olarak olgunlaşırken oyuncular da kişisel gelişimlerini bu yapı içerisinde daha yukarıya taşımaya başladılar. Bilic’in teknik adam olarak uygulamak istediği bu oyun yapılarını, çok daha iyi uygulayan takım olarak Beşiktaş, hem oynayan oyuncularına hem de taraftarlarına keyif veriyor.

        GECENİN KAZANCI

        Cenk’in şans alıp bunu hem gole hem de puana çevirmesi Beşiktaş adına çok olumlu bir durum. Beşiktaş için büyük bir kazanç. Gol attı, asist yaptı, birçok pozisyona girdi. İsabetli bir transfer olduğunu çok net bir şekilde ortaya koydu.

        KADRO DERİNLİĞİ

        Geçtiğimiz sezon Beşiktaş için en önemli sıkıntıların başında kadro derinliği geliyordu. Bu sezon tablo tersine dönüyor. Cenk Tosun’un “Ben de varım” demesi dışında Kerim Frei da olumlu sinyaller veriyor. Sivok da her zaman kendisine güvenilebileceğini gösterdi.

        Diğer Yazılar