Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşiktaş, son yıllarda alıştığı ve daha organize şekilde uygulayabildiği 4-2-3-1 sistemi ile maça başlayarak olumlu bir adım attı. Bu adımla beraber takımın yakaladığı ritim, organizasyon ve oynama alışkanlığı alıştığımız sisteme de uyum sağladı. Maçın genel yüzdeleri, istatistikleri, gol pozisyonu bulma artıları Beşiktaş’ın lehinde oldu. Ama bunu skor anlamında galibiyete dönüştürememek de devam eden kronik bir Beşiktaş hastalığına dönüştü.

        Oğuzhan’la, Töre’yle, Veli’yle, Olcay’la, Cenk’le ve Sosa’yla yakalanan bir çok pozisyon var. Bunlardan yalnızca birinin gole çevirilmesi, bu tür maçlarda her zaman olabilecek riskleri ve tehlikeleri cebinizde taşımak demek. Tüm maç boyunca Beşiktaş karşısında çok da etkili olamayan Asteras’ın son dakikalarda yakaladığı bu gol, futbolun riskleri yanında Beşiktaş’ın geçen yıldan beri aşamadığı bir eksiliği tekrar nüksettirdi. Beşiktaş, oyun anlamında ve top kullanma anlamında aldığı mesafeleri takım savunması bölümünde bir türlü istenilen seviyeye çıkartamıyor. Bunu yapamayınca da tüm maç boyunca verilen bu kadar emeğe ve kazanılan üstünlüklere yazık oluyor.

        Beşiktaş’ın aslında maç içerisinde iyi yaptığı bir çok şey oldu. Topa sahip olması, iki kanadı iyi kullanması, Gökhan Töre’nin oyunda etkili olması, Veli- Atiba-Oğuzhan üçlüsü ile oyun dengesini elinde tutması, Olcay’ın ani çıkışları ve bir çok şey aslında maç içerisinde istediği şekilde gerçekleştirebildi. Takımın isteği ve mücadele gücü de son maça oranla çok daha iyiydi. Ama futbol her zaman söylediği gibi skor oyunu. Skoru tutamadığınız veya kazanamadığınız sürece yaptığınız bir çok şey ortada kalıyor. Beşiktaş, dün akşam yine bu kadar emeğini ortada ve sahada bıraktı. Daha doğrusu istemese de kendi eliyle rakibine hediye etti.

        BA HAMLESİ OLMALIYDI

        Mustafa Pektemek’in sakatlanarak oyundan çıkması, Beşiktaş adına dün akşamın kötü yanlarından biriydi. Bunun yanında Beşiktaş’ın oyunu skor anlamında tutamaması bir çok maçta olduğu gibi öndeyken son dakikalarda pozisyon vermesi ve gol yemesi, dün akşamın en keyifsiz anlarından biri olarak hafızalara kazındı. Demba Ba’nın kulübede olup oyuna girmemesi de dün akşam teknik heyetin eksikliği olarak göze çarptı.

        TÖRE LİDER GİBİYDİ

        Gökhan Töre’nin toparlanması, arzusu, isteği, oyunu yönlendirmesi ve attığı gol Beşiktaş adına dün akşamın güzel fotoğraflarındandı. Sosa’nın sakatlığının çabuk geçmiş ve takıma çabuk uyum sağlaması da sevindirici oldu. Oyuncuların yanında teknik direktör Bilic’in de takımın alışık olduğu 4-2-3-1 sistemine dönmüş olması, Beşiktaş adına daha olumlu oldu.

        Diğer Yazılar