Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Peynir, hayatımızın vazgeçilmezi. Her öğün sofralarımızda. Hamur işinden fırın yemeğine, makarnadan tatlıya kadar yediğimiz her yemekte görmek mümkün. Kimi küflü, kimi taze, kimi de eskiyince yenir. Türkiye’nin peynircisi Ekici Peynir, 60’ıncı yılında, keyifli bir yolculukla Türkiye’nin peynirle tatlanan lezzet hikâyelerini yazmaya başladı. 7 bölgeden 7 şehir seçildi. Proje danışmanı Şef Eyüp Kemal Sevinç ise saklı kalmış lezzetleri peynirle yeniden yorumladı...

        Lezzet hikâyelerinin ilk durağı Bodrum oldu. Şef Eyüp Kemal Sevinç, Ege otlarının ve Bodrum mandalinası- nın peyinirle birleştiği birbirinden lezzetli tarifler hazırladı. Yöresel tatları peynirle yeniden yorumlayan Sevinç, mandalina soslu peynir piyazı, kereviz yatağında otlu peynir, peynir taraması ve peynirli Bodrum otlu beşamel soslu kuzu etli ayva dolması gibi birbirinden güzel lezzetler yarattı.

        Yalıkavak yöresel pazarı ve Ortakent mandalina bahçelerinin ziyaret edildiği şehir turuyla pek çok yeni lezzet keşfedildi. Ortakent mandalina bahçesinde denenen mandalina suyu ve mandalina tozunda hellim ızgara çok beğenildi.

        'PEYNİRE VE KÜLTÜRÜMÜZE MİNNETİMİZİN GÖSTERGESİ'

        Ekici Peynir Pazarlama Direktörü Elçin Ekici Öztürk, dededen gelen mirasla peynire ve kültürümüze duyulan minnetin göstergesi olarak değerlendirdiği ‘Lezzet Hikâyeleri’ projesinin ilk adımını atmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi ve ekledi: “60’ıncı yılımızı gelecek nesillere miras kalacak bir kitapla taçlandırmak istedik. Ülkemizin saklı kalmış tariflerini ülkemizin peynir zenginliğiyle yeniden yorumluyoruz. Bu yolculuğu ‘Lezzet Hikâyeleri’ kitabında derleyip herkesle paylaşmayı planlıyoruz.”

        OTLAR DİYARI BODRUM

        Lezzet Hikâyeleri’nin proje danışmanı Şef Eyüp Kemal Sevinç, ilk durak olarak Bodrum’u seçmesinin nedenini şu sözlerle anlattı: “Bu bölge otlar diyarı, öne çıkan arapsaçından tilkişene, baldırandan kazayağına kadar birçok farklı ot kavrularak, haşlanarak ya da pişirilerek ve her durumda zeytinyağı, sarmısak ve limonla harmanlanarak sofralara sağ- lık ve zenginlik katıyor. Biz bu lezzetlerin peynir çeşitleriyle mükemmel uyumunu keşfederek yeni tatlar yakaladık. Peynirin sıcak yemeklerde de farklı bir lezzet şöleni sunduğunu deneyimledik.”

        Diğer Yazılar