Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Aziz Yıldırım Fenerbahçe'nin 16 bin kongre üyesinden 2500'ünün kadın üyeler olduğunu bildirdi ve son seçimlerde 1000 kadarının oy kullandığını açıklayarak teşekkür etti.

        Yönetim Kurulu üyesi Yasemin Mercii bu tanışmanın ardından oluşturulacak çalışma guruplarının eğitim, sağlık ve kültür-sanat konularında etkinlik göstereceğini açıkladı.

        Kokteyle katılanların 2500 kişiden fazla olduğu ve bu kadar yoğun katılımın pek de beklenmediği anlaşıldı.

        Başkan, yöneticiler ve söz alan diğer üyeler sık sık kulübün Atatürkçü ve laik yapısına vurgu yaptılar.

        Sivil toplum hareketi

        Fenerbahçe Kulübü son yıllarda futbol dışı branşlara verdiği büyük önem, İstanbul ve İstanbul dışındaki tesisleşme atağı, İstanbul dışındaki sportif etkinlikleri, Fenerbahçe dernekleri ve guruplarının etkin çalışmaları ile önemli bir sivil toplum hareketi olma iddiasını sürdürüyor. Kadın üyelerin aktif katılımı kuşkusuz bu hareketi daha da güçlendirecektir.

        Uzun yıllardır ilk kez, belki de "hayatımda ilk kez" bu kadar çok kadınla bir arada bulunduğumu fark ettim. Erkek-yoğun okullarda geçen eğitim yaşamım ve erkek-yoğun ortamlarda geçen spor ve meslek yaşamımın etkisiyle olsa gerek, kendimi bir türlü rahat hissedemedim.

        Bundan tam otuz yıl önce, annem ve birçok kadın üyenin İzini rspor Kulübü'nde aktif olarak görev yaptıkları dönemi hatırladım.

        Bizlerin de sporcular olarak tesiste bir kütüphane ve okuma odası oluşturduğumuz, toplantılar düzenlediğimiz, camianın büyüklerine saygı ziyaretleri yaptığımız dönemi.

        Diğer Yazılar