Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öyle nazlı edalı ki, “Buyrun majesteleri” diyorum, katta duran asansörden inmekte olan genç kıza yol verirken. Zarifçe gülümseyip salınarak yoluna devam ediyor. Dakikalar kadar uzun geliyor asansörü tahliyesi. Çünkü elinde oyuncağı var, pardon akıllı telefonu. Asansörü terk etmekten daha önemli bir işi var o an. Son bir dakika içinde millet Instagram’a neler koymuş, Twitter’da kimler ötmüş, sonra mail, SMS, Google+, WhatsApp kontrolü vs. Gerekiyorsa anında cevapları şakırdatmak gibi ya da. Bunların tamamı o asansör yolculuğu sırasında oluyor. Olsun da inerken de sürüyor. Biliyorum fazla canıtezim ama hayat bu kadar da ağır akmaz ki. Karşıdan karşıya geçsin diye yol verdiğin ve anında pişman olduğun yaya bu kadar da ağır yürümez ki. Tamam o an önemli bir telefon görüşmesi yapıyor ama bir de adımlarını konuşmaya senkronize etse.

        TEM’de sol şeritte 70’le de gidilmez ki. Yalpa da yapıyor ama rahatsız etmeyelim. Adam telefonda, meşgul.

        Bütün bunlarla asabımı bozarken lokantaların hiç farkında değildim. Servis gecikmelerinden şikâyetimi, tahammül katsayımdaki düşüşe bağlıyordum. Meğerse o dayanılmaz ağırlığın nedeni de farklı değilmiş. New York’taki bir lokantanın yaptırdığı ve ilan sitesi Craiglist’te yayınladığı araştırma sonucunu okuyunca aydınlandım.

        YİTİK ZAMAN: 50 DAKİKA

        Lokantanın adı belli değil. Ancak hem kent halkının, hem de turistlerin pek rağbet ettiği bir mekan olduğunu yazıyor. Sektörde uzun bir geçmişi var. Günlük müşteri sayısında 10 yıl önceye göre hiçbir değişiklik olmadığı halde, çok fazla olumsuz yorum alıyorlar. Hepsi de servisin yavaşlığından ve masa bekleme süresinin uzamasından şikayetçi. Oysa öyle olmaması gerekiyor, çünkü personeli artırıp mönüyü daraltmışlar. Bölgedeki diğer lokantalar da aynı olumsuz yorumları alıyor.

        Başroldeki lokantamız bu işin sırrını çözmek için uzman bir şirkete başvuruyor. Maksat, personelin bir kusuru mu var, onu anlamak. Şirket, 10 yıl önceki kamera kayıtlarıyla güncel kayıtları inceleyip analiz ediyor ve bakın ne buluyor:

        1 Temmuz 2004, Perşembe:

        Müşteriler oturtuluyor, mönü veriliyor. 45 müşteriden 3’ü başka masa istiyor. Mönü inceleme ve siparişe karar verme ortalama 8 dakika sürüyor. Garson hemen siparişi alıyor. Antreler 6 dakikada geliyor. 45 müşteriden 2’si tabağı geri yolluyor. Garsonlar sürekli tetikte, işaret aldı mı anında masanın başında. Yemek bitiyor, hesap geliyor, 5 dakikada lokantadan çıkılıyor. Starttan finişe geçen ortalama süre: 1 saat 5 dakika.

        3 Temmuz 2014, Perşembe:

        Müşteriler oturtuluyor, mönü veriliyor. 45 müşteriden 18’i başka masa istiyor.

        Daha mönüleri açmadan, telefonları çıkarıyorlar. Bazıları fotoğraf çekerken, diğerleri de cep’te başka işlerle meşgul oluyorlar.

        Sonunda garson sipariş için geliyor. Masadakilerin çoğu daha mönüye bakmamış, biraz beklemesini istiyorlar.

        Mönüler açılıyor, cep tutan eller mönünün üstünde ve ekran karıştırma devam ediyor

        Garson tekrar geliyor. Müşteriler biraz daha zaman istiyor.

        Nihayet siparişler veriliyor. Girişten itibaren geçen süre ortalama 21 dakika.

        Başlangıçlar 6 dakikada geliyor. 45 müşteriden 26’sının yemeklerin fotoğrafını çekmesi ortalama 3 dakika sürüyor.

        45 müşteriden 14’ü, birbirlerinin resmini çekmeye başlıyor. Önlerinde tabakla ya da yemeği yerken. Fotoları inceleme ve bazen yeniden çekme ihtiyacıyla birlikte bu fasıl da ortalama 4 dakika tutuyor.

        45 müşteriden 9’u, yeniden ısınsın diye yemeği geri yolluyor. Foto seansı yüzünden tabak soğumuş zira.

        45 müşteriden 27’si, garsondan grup fotoğrafı çekmesini istiyor. Bunların 14’ü ilk çekimden memnun kalmadığı için tekrar istiyor. Resim üzerine geyik muhabbeti de eklenince ortalama 5 dakika daha gidiyor. Tabii bu arada garson diğer masalara bakamıyor.

        Müşterilerin çoğu cep telefonlarıyla meşgul olduğu için yemek bittikten sonra hesap istemeleri ortalama 20 dakika sürüyor. Hesap geldikten sonra ödeme işlemi de, 10 yıl önceye göre 15 dakika daha uzun sürüyor.

        Ve nihayet çıkılıyor. Ama 45 müşteriden 8’i (yürürken mesaj yazdığı için) garsonla ya da diğer müşterilerle çarpışıyor.

        Starttan finişe geçen ortalama süre: 1 saat 55 dakika. Yemeğin tadı çıkıyor mudur? Şüpheli.

        Diğer Yazılar