Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşiktaş-Karabük maçının kırılma noktası kanaatimce 43. dakikaydı. Bu dakikada Karabüklü Traore ceza alanı içerisinde Caner tarafından net bir şekilde düşürüldü. Bu kitaba ve kurala göre açık bir penaltıydı. Hakemin yerinin, bakış açısının çok uygun olmasına rağmen düdüğünü çalıp beyaz noktayı gösterememesini de anlamış değilim. Şayet penaltıyı çalsa Caner’in ikinci sarı karttan atılması gerekirdi.

        Bu da şu demektir: 43. dakikadan itibaren Beşiktaş 10 kişi oynayacak. Serkan Çınar aslında F.Bahçe-Kayseri maçını çok iyi yönettiği için MHK Başkanı Yusuf Namoğlu tarafından ödüllendirilerek Beşiktaş maçına verildi. Sebebi de şuydu; hiç ezilmeden, baskı altına girmeden, her iki takım adına adaleti tam ortadan dağıttığı için Beşiktaş maçına çıktı ama dün gece aynı performansı bu açıdan gösteremediğini düşünüyorum.

        79. dakikada Beşiktaş lehine verdiği penaltıya gelince; yüzde yüz doğru karar ve bal gibi penaltıydı. Dany’nin Tolgay’a yaptığı müdahale o kadar bodoslamaydı ki, hakeme bir salise bile düşünme fırsatı vermedi. Penaltıyı çalan Serkan Çınar, sarısı olan Dany’ye ikinci sarı kartı ve arkasından da kırmızı kartı göstererek oyun alanından ihraç etti.

        Aynı pozisyonda Karabük’e penaltı veremedin, Caner’i atamadın. Beşiktaş’a gelince çok rahat penaltıyı verdin ve Dany’yi atarak Karabük’ü 10 kişi bıraktın. Hakemin nasıl bir savunması olur diye düşünüyorum; herhalde şunu söyler: “Traore’nin düşüşüne inanmadım. Çok kolay attı kendini yere” Başka bir izah tarzı bulamıyorum.

        Diğer Yazılar