Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAPANCA’DAKİ hakem seminerinde ücretlerin %82.5 civarında arttırıldığı müjdesi verilince hakemlerin moral performansı tavan yaptı. Nasıl yapmasın ki... Eski ücret 3 bin 150 TL, yeni ücret 5 bin 700 TL. Ücretlerde Avrupa’da artık ilk 3’teyiz. 17 yıl önce MHK Genel Sekreteri ve Eğitim Başkanı iken 400 TL olan hakem ücretlerini 540 TL’ye çıkarmak için taslak yapmıştık. TFF Başkanı’na sunacaktık. Başkan Hilmi Ok, “Evladım çok istemişsin. Başkan bunu kabul etmez. Durduk yerde papaz olmayalım” demez mi. Sunuma girdik, süslü sözlerle izah ederken Başkan Haluk Ulusoy, “Bülent Hoca, %40 zam olmaz” deyince Hilmi Ok’un bakışlarını görecektiniz. “Ben sana demedim mi? Bunun hesabını sana soracağım” der gibiydi. Başkan Haluk Ulusoy devamında “Yüzde yüz zam veriyoruz” deyince Hilmi Ok, az daha sandalyeden düşüyordu. Bu artış gerçekten büyük bir reformdu. Ama şimdi 800 TL nerede 5 bin 700 TL nerede. Yeni ücretler Türk hakem camiasında büyük bir çoşku ile karşılandı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Zekeriya Alp’e çok güveniyor. Tekliflerini de geri çevirmiyor. İşte bu yüzden MHK Başkanı da büyük sükse yaptı. Nasıl yapmasın ki... Cüneyt Çakır, Dünya Kupası’nda yarı final yönetti. Zamlar adeta dudak uçuklattı. Keyfe bakar mısın? NOT: Bundan sonra MHK Başkanlığı bekleyenler, sanırım 10 yıl daha sabretmek zorunda kalacaklar.

        MHK’ye ‘kuma’ geldi

        Bu Başkan, yaman adam velhasıl. Sessiz sedasız yaptı yapacağını. Önce kurulu toptan değiştirmek istedi. Önüne kanunlar ve yasaklar çıktı. “Şimdi sırası mı?” denildi. Kafasına koymuştu bir kere. Birkaç ismi değiştirmek istiyordu. Kan değişikliğine ihtiyaç vardı. Dedikodular çoğalmıştı. “Bölgecilik yapılıyor” diye. Birkaç isimle konuştu. “Yoruldunuz. Biraz dinlenin” dedi. Fakat hiç kimse oralı olmadı.

        Zekeriya Alp, çok zeki bir adam. Formülü dakikada buluverdi. Komitenin üzerine ‘kumalar’ getirdi. Yetki de verdi, sorumluluk da. Maaş da alacaklar. Yeter ki çalışsınlar, fayda sağlasınlar helal olsun. ‘Gölge Kabine’ diye çoktan çağrılmaya bile başlandılar. Hakemlik hayatıma başladığımdan günden bu güne kadar; hep “Abi” dediğim Yüksel Okçuoğlu, başkanvekilliği yapıyor. Bu durumu gerçekten nasıl hazmedecek merak ediyorum. MHK Başkanı Zekeriya Alp ile yaptığım sohbetlerde, “Ben bu görevi kabul ederken, tek bir şartım vardı. O da Yüksel Okçuoğlu olursa kabul ederim” diyordu. Aradan 3 yıl geçti. Komitenin üzerine ‘kuma’ geliyorsa Yüksel Abi’nin şapkasını önüne koyması gerekir.

        Gölge Kabine

        Bundan sonra komite üyeleri, koltuklarını muhafaza edecek. Taa ki haziran ayına kadar. Bütün yetkiler ve sorumluluklar onlarda olacak. Hakem camiasına dinamizm getirecekler. Genç hakemler yetiştirecekler. Bölgeciliği ortadan kaldıracaklar. Kimsenin hakkını yedirtmeyecekler. Bütün başlangıçlar zaten hep böyle olur. Kim bu isimler?

        1- Oğuz Sarvan: UEFA kariyeri muhteşem. Zaten Eğitim Koordinatörüydü. Şimdi her şeyden sorumlu olacak. 2- Serdar Çakır: Medarı iftiharımız Cüneyt’in babası. Ben başkanken o da başkanvekiliydi. Cüneyt var, Fırat var, Hüseyin var, Süleyman var, Tarık var, Bahattin var. “Bunlara bir bakar mısın? Çok iyi hakem olacaklar” diye kafamın etini yerdi. Sonunda hepsi FIFA oldu. Bence MHK Başkanı’nın gözü ve kulağı olacak. 3- Murat Ilgaz: Vizyonu çok yüksek, üretken ve çalışkan. Şimdilerde FIFA ve UEFA’da parlayan yıldız. 4- Metin Tokat: Hakemlikten sonra pek ortada görünmedi. Yabancı dilini geliştirirse elit hakemlerle daha iyi faydalı ve yararlı bir iletişim sağlayabilir.

        Ne mutlu bana ki yukarıdaki 4 isim de benim, zaman süreci içerisinde en yakın arkadaşlarımdı. Şimdi Türk hakemliğine yön verecekler.

        Diğer Yazılar