Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2013-2014 ders yılı Pazartesi günü başladı. Her gün olduğu gibi bu yıl da eğitime başlayan küçük öğrencilerin ve ailelerinin tatlı telaşına ve heyecanına şahit oluyoruz. Bu duyguları hepimiz yaşadık. Bu tatlı telaşın içinde hem eğitimcilerin hemde ailelerin sorunları olmaması mümkün değil.

        *

        Belediye Başkanlığım dönemimde okul müdürleri ve okul aile birliklerinin, okullarının eksikliklerini gidermek için ne kadar uğraş verdiklerini biliyorum. Okulların her yıl yeniden elden geçmesi, çocuklarımızın yapmış olduğu tahribatın giderlerini, maddi olarak temin etmek için sıkıntılar yaşadıklarına şahit oldum. Bağışların yasaklanmasının okul müdürlerini ne kadar zor durumda bıraktığını biliyorum.

        *

        Artık belediyelere, okullara yardım yapma yetkisi verildi. Okullar bu durumda bir nebze rahatladı, buna rağmen ilçelerde okul sayıları fazla olduğu için, belediyelerin de her yıl tüm sorunları gidermesi mümkün olmuyor. İş gene okul yöneticilerine kalıyor. Okulunu zor şartlarda öğretim yılına hazırlayan yöneticileri buradan kutluyorum.

        Öğretim yılının başlaması ile kentlerde trafik yoğunluğu ve kargaşa da başlar. Çocukluğumuzda servis nedir bilmezdik. Çünkü sokaklar trafik dahil her konuda güvenli, yalnız kaldırımlar değil, sokaklar bile yayaların rahatlıkla kullanabileceği, çocukların da oyun alanları idi. Şimdi malesef sokakları bırakın, kaldırımlar bile yayaların değil. Ailelerin 500 metre mesafedeki okullara bile servis aracı olmadan çocuğunu göndermesi mümkün değil. Okul masraflarının yanında birde servis ücreti artık kaçınılmaz.

        *

        Günümüzün şartları hızla değişiyor. Bununla birlikte rekabet, para kazanma hırsı kentlerde problemler yaratıyor. Minübüs şoförlerinin kural tanımaz davranışlarına ilave olarak bir de servis araçları dahil oldu. Zamanla yarış içindeler. Onlarda artık minübüs şoförleri gibi davranıyorlar. Servis araçlarının denetimi şart. Bu araçlara balık istifi gibi üst üste bindirilen çocuklarımız, savunmasız ve tehlikeli bir şekilde okul ve evlerine götürülüyorlar.

        *

        Trafikte tehlike olan, evlere paket servisi yapan motorlu araçlar; caddede, sokakta hepsi birer saatli bomba gibi her an bir kazaya sebep verebilirler. Artık vasıta kullanırken bile korkuyoruz. Bir bakıyorsunuz servis motosikleti sağınızdan, bir bakıyorsunuz aniden önünüzden, kaldırımdan fırlayıp gidiyor. Kural kaide hak getire, her gün kent içinde ölümlü kazalar, yaralanmalardan halk korkuyor, başıma ne zaman böyle bir kaza gelecek diye.

        Kentlerde hat safhaya gelmiş, başıboş kural tanımaz bu düzensizliğe dur deme zamanı geldi geçiyor.

        Yeni ders yılının başladığı bu günlerde çocuklarımız başta olmak üzere herkes yaşadığı kentlerde huzur içinde yaşayabilmelidir. Gençlerimize, çocuklarımıza, öğretmenlerimize yeni eğitim ve ders yılında huzurlu ve başarılı bir yıl diliyorum.

        Diğer Yazılar