Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SARI-KIRMIZIULAR ligin birinci maçında Sivas'tan sonra evinde de Bursa karşısında büyük bir hüsran yaşadı. Aslında dün akşamki maç beklediğim kalitede değildi. Galatasaray'ın puana çok ihtiyacının olması, Bursa'nın da ofansif futbol oynama potansiyeli nedeniyle çok zevkli ve hızlı bir mücadele bekliyordum ancak 90 dakikaya baktığımızda iki takımın da idare etmeye çalıştığını gördük. Aslında Bursa idare ederek 2 gol attı ve yendi ama Galatasaray sadece idare etmekle bu maçı kazanamazdı, öyle de oldu. Galatasaray'ın elindeki malzeme bu. Çıkan onbirden başka birtakım çıkarması mümkün değil. Baros, Kevvell ve Arda... Üçü bir arada... Ama sadece bu kadar... Defansı ve kalesi problemli, ayrıca oyun başladığında gördük ki güvenini de kaybetmiş. Kendi sahasında Bursa'yı kontrol eden, onu oynatmamaya çalışan bir görüntüde.

        Galatasaray'da Rijkaard'ın uyguladığı bir taktik anlayış ve oyun planı var. Ama oyuncular o kadar tedirgin ki, bir akıcılık, bir agresiflik, rakibi bunaltan bir baskı kurmaları mümkün değil. Topu alan aldıktan sonra düşünüyor, ne yapacağına karar vermeye çalışıyor. Tabii iş işten geçiyor. Hollandalı hoca o kadar çaresiz ki aylardır çalışmayan, "Sakatım" diye yatan Elano'dan son 20 dakikada medet umuyor.

        Bireysel olarak baktığımızda Galatasaray'da birşeyler yaparsa ancak Baros yapabilirdi. Çabaladı, bir iki pozisyonu var kaçırdı. Atsa belki Karpaty maçındaki gibi olayın yöünün değiştirebilirdi, olmadı.

        Kewell çabalayanların arasında. Arda da çabalıyor ama eski Arda değildi dün akşam. Kalede Aykut'un yerine oynayan Ufuk'la Galatasaray'ın işi zor. Hakan Balta kötü. Ali Turan kötü. Neill de artık ciddi hatalar yapıyor. Galatasary'ın en iyi oyuncusu kim biliyor musunuz? Ayhan. Stoperlerin önünde aslanlar gibi oynadı. Libero gibi girdi top kurtardı. Ve hiç pas hatası yapmadan oynadı. İşte Galatasaray bu...

        Bursa kazandı ama açıkçası geçen yılki Bursa'nın diriliği yok. Biraz havalanmışlar. Ertuğrul Sağlam geçen yıl olduğu gibi orta sahayı kalabalık tutmuş. Nunez'i kesmiş. Forvete tek Sercan'ı koymuş ve orta sahaya Batalla'yı monte etmiş. Galatasaray'ı oynatmamak, pas yaptırmamak tamam ama bu kadar az çaba harcayarak böyle rahat maç kazanamazlar. Süper Kupa'da Trabzon karşısında olduğu gibi dağılabilirler. Sadece Volkan'ın çabaları her zaman yetmeyebilir.

        Son olarak maçın hakemi Abdullah Yılmaz'ın da geçersiz not aldığını belirtmek lazım. Eğer 45. dakikada gözünün önünde Volkan'ın elle müdahalesinde bu oyuncuyu ihraç etse, maçın seyri değişebilirdi. Çünkü Bursa'nın etkili oyuncusu ve ikinci yarıda da Galatasaray'ı zorlayan en etkili oyuncuydu. Ama Bursa 10 kişi kalsa bile Galatasaray bundan yararlanabilecek durumda mıydı? Açıkçası dün akşamki görüntüyle çok zordu. Ayrıca hakem bu pozisyon sonrası Baros'un kasti omzunu da görmezden gelmesi yine maçın kaderine ve kendisinin oyunu elinden kaçırmasına neden oldu.

        Diğer Yazılar