Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DEVLER Ligi Bursaspor’a ağır geldi. Valencia’dan 4 gol yerken Bursa’yı tanımak mümkün olmadı. Sanki maçı evinde değil de deplasmanda oynuyor gibiydiler. Sağlam’ın büyük maçlarda ve deplasmanlarda tarzı bu. Belki kontrollü başlamak sonradan yapacağı hamlelerle maçı döndürmeyi planlamıştı. Onun için Sercan’ı, Turgay’ı, Batalla’yı kenarda tutmuştu. Ama bu kadro yapısı ve bu kadar kontrollü başlamak Bursa’yı kimliğinden tamamen uzaklaştırdı, Valencia’nın ekmeğine yağ sürdü.

        Korkunun ecele faydası yok... Bursa evinde sert, agresif ve baskılı başlamalıydı. Elindeki en hazır ve en etkili oyuncularını, seyircisinin desteğiyle çok daha iyi kullanmalıydı. Valencia’yı şaşırtmalı, bütün oyun planını bozmalıydı.

        Yenen ilk golden sonra biraz kıpırdamaya çalıştı, rakibinin üzerine gitmeyi denedi. Ama hem kafaca ürkekti hem de kadro olarak yeterli değildi. Özellikle çok şey beklenen İnsua ve Nunez hiçbir şey yapmadı. Ozan, Hüseyin ve birçok oyuncu sadece rakipleri seyretmekle yetindi. Ertuğrul’un 60’a kadar oyuncu değiştirmemesi özellikle de Nunez’le İnsua’ya katlanıp kenardaki etkili isimlerini kullanmaması Bursa adına çok iyi olmadı.

        Valencia önemli oyuncularını kaybetmesine rağmen Bursaspor’a göre çok daha teknikti çok daha hızlıydı. Daha oyunun başında iki bekini Bursa’nın yarı sahasına çıkardı, orta sahasındaki çabuk oyuncularla müthiş bir pas trafiği kurdular. Bursalı oyuncuları kitlediler, başını döndürdüler. Juaquin, Dominguez, Pablo Herdandez, Tino Costa orta saha mıydı, forvet oyuncuları mıydı anlayamadık. Bursa fazla birşey yapmayınca sanki İspanya milli takımını izledik. İsimler değişikti sadece. Oyun felsefesi aynı. Sistem, oyuncuları da parlatıyor. Mesela Mehmet Topal kendini hiç sıkmadan, rahat rahat oynadı ve yanındaki arkadaşları kadar mükemmel işler yaptı.

        Aslında David Villa’nın gidişinden sonra santrfor Aduriz çok iyi bir oyuncu değil ama arkasındaki arkadaşları öyle işler yapıyor ki ben bile olsam gol atardım herhalde. Bursa’nın atmasını isterdik ama Valencia’dan harika goller izledik. Tino Costa’nın vuruşlarını izlerken biraz Hagi’yi anımsadık.

        Sonuçta Bursaspor kendisinden daha iyi bir takıma yenildi. 4 gol yemesi de çok önemli değil. Tek üzülmemiz gereken şey bence Yeşil-Beyazlılar’ın çarpışmadan teslim olmasıydı.

        Diğer Yazılar