Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SON maçlarda kötü oynarken maçlarını ite-kaka kazanan G.Saray, bu defa ilk kez rahat ve iyi oynayarak 3 puana uzandı. Daha önce kazanmasına rağmen fazlasıyla eleştiriyorduk. Dün akşamki maçta yine eleştireceğimiz yönler var ancak özellikle ilk 45 dakikadaki görüntüsünü izlemek çok keyifliydi. G.Saray evinde oyuna iyi başladı ve erken gollerle rakibini adeta kroke etti. Bu goller, İstanbul BŞB’nin direncini kırdı. Belediye, şoktan ancak 2. yarı kurtulabildi. Oyunun 2. yarısında golü erken bulsaydı belki de maç için çok farklı yorumlar yapabilirdik... Galatasaray’ı beğenmekle beraber 2. yarıdaki oyundan düştüğü dakikaları ve İstanbul BŞB’ye verdiği pozisyonların da altını çizmek gerekiyor. Çok daha rahat götürebileceği bir maçta az kalsın başına iş açıyordu.

        Galatasaray’ın iyi oynayarak kazanmasında ön plana çıkan bireysel performanslar çok etkili oldu. Rakibini çözen ve çökerten en belirgin unsur ise Baros’un müthiş performansı oldu. İleride çok yalnız kalıyordu. Bu defa özellikle oyun başında sağ kanattan yardım alınca bir hayli verimli oldu. Attığı ilk gol, Serkan’ın güzel ortasına rağmen çok kolay bir vuruş değildi. Hele hele 3. golü görülmeye değerdi.

        Galatasaray’ın sağ tarafı son dönemlerde ilk defa çok etkili işlere imza attı. Serkan Kurtuluş, bek oynamayı Ali Turan’dan çok daha iyi bildiği için bu bölgede daha etkili oldu. Özellikle oyunun başında Pino’yla gösterdikleri uyum, İstanbul BŞB’nin sol kanadını adeta felç etti. Pino, çok yıpratıcı ama son hareketlerde etkisiz kalıyor. Onu da yapabilse zaten skor çok daha farklı olurdu. Galatasaray’ın futbolundaki farklılık kendi seyircisinin önünde, güzel zeminde oynuyor olmasından ve orta sahada çabuk oynamasından kaynaklandı. Cana ve Ayhan sadece defansif görevlerinde değil, etkili pas dağıtımı rolünde de başarılı işler yaptılar. Cana’nın öne çabuk pasları, Ayhan’ın rahatlığı ve çalışkanlığı Galatasaray’ın işlemesinde etkili oldu. Rijkaard’ı son haftalarda eleştiriyorduk ama çıkardığı kadronun takım halinde iyi işler yapması onu bu kez övmemize sebep verdi. Ne var ki yaptığı değişiklikler zorunluluktan da olsa katkı sağlamadı aksine rakibin orta sahada daha rahat top yapmasına neden oldu.

        Dün akşam çıkan kadroda Aydın belki çok çalıştı ama Kewell o bölgede çok daha etkili olabilirdi. Etkisiz isimlerin başında yetenekli ama kötü oynayan Insua’yı sayabiliriz. 3. maçında sadece maçın sonlarında ortaya çıkan Misimovic’in de bu temposunun artması gerekli. Sonuç olarak, nihayet kazanırken keyiflenen bir Galatasaray izledik.

        Diğer Yazılar