Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dün akşam Berlin Olimpiyat Stadı'nda sanki kendi evimizde gibiydik ama arzuladığımız futbolu ortaya koyamadık. Almanya'yı çok fazla zorlayamadık. Oysa gruptan çıkma adına alınacak bir puan çok değerliydi. Olmadı. Zaten olması da dünkü kadro yapısıyla çok da mümkün değildi.

        Açıkçası Almanya bizden çok daha oturmuş ne yaptığını bilen iyi birtakım. Onları ateşleyen Schweinsteiger gibi çok önemli bir oyuncunun olmamasına rağmen çok fazla etkilenmiyorlar. Özellikle önde oynayan değişmez dörtlü Mesut'un liderliğinde adeta ezbere oynuyorlar. Onlara arkadan gelen özellikle sağ tarafta Lahm'ın desteğiyle oyunun insiyatifini sürekli elinde tutuyorlar. Biz ise sadece dün akşam olduğu gibi iyi bir izleyici olabiliyoruz.

        Aslında Almanya'ya mağlup olmak çok beklenmedik bir şey değil. Ama dün akşamki kadar kötü oynamak, yapabilme potansiyelimiz daha iyiken kolay teslim olmak. işin üzücü yanı da bu.

        Maçın geneline baktığımızda ilk 10 dakika seyircimizin desteğiyle iyi başladığımızı ve Almanya'nın tedirgin ve kontrollü oynadığını söyleyebiliriz.

        İkinci yarıda da 50 ve 65. dakikalar arasında biraz kıpırdadık diyebiliriz. Ama onun dışında fazla söylenecek bir şey yok. Sürekli değişen sürpriz kadrolar oyun kimliğimizin oluşmasını ve oturmasını engelliyor. Ayrıca futbolun iki yönünü bir arada oynayamıyoruz. Kontrollü oynamaya kalkınca gol yememiz kaçınılmaz oluyor. Riskli hücumlar yaptığımızda zaman zaman pozisyonlar buluyoruz ama maçın sonlarında olduğu gibi rakibimize çok net pozisyonlar veriyoruz.

        Bu işin sorumlusu tabiki Hiddink tecrübeli teknik adam geniş kadroyu kötü oluşturmuştu. Ama hiçkimse dün akşamki bu şekilde beklemiyordu. Belki Arda'nın yokluğu önemli ve Hiddink'i zorlamıştı ama bu kadar ilginç işler yapmanın da hiçbir anlamı yoktu. Almanya'nın etkili sağ kanadını durdurmak için Sabri'yi sol bek oynatmak Fatih Terim döneminde denenmiş hiç tutmamıştı. Dün akşam da tabiki olmadı. Almanya'nın en etkili futbolcuları Lahm ve Müeller oldu yine. Özer'in niye oynadığını anlamak ise hiç mümkün değil. Fenerbahçe'de zaten oynamıyordu. Oynadığında da bir kanat oyuncusu olmadığı aşikardı. Dün akşam da zaten sağ tarafta onu hiç göremedik.

        Sadece bu iki oyuncu değil, diğer oyuncular için de işini iyi yapan birini bulmak mümkün değil. Son haftalarda Fenerbahçe'de iyi oynayan Emre, Dortmund'dan Nuri.. Onlar da orta sahada kayboldular. Aurelio'nun sakatlanması şanssızlıktı ama devam etse ne olacaktıki. Aslında en yumuşak karnımız defansımızdı. Hava toplarında arkasına adam kaçırma ve kademe zaaflarında ve top kullanma beceresi konusunda yine sıkıntılar büyüktü.

        Sonuç olarak kötü oynadık ve alınan netice futbolla örtüşüyor. Umalımki bundan gereken dersleri çıkarabilelim.

        Diğer Yazılar