Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yeni bebeği olan aileleri ziyaret etmek, sevinçlerini paylaşmak güzeldir ama normal arkadaş ziyaretlerinden ayrılmaları gereken birçok nokta vardır. Eğer varlığınızla zaten yorgun olan yeni ebeveynleri daha fazla yormak istemiyorsanız şunlara özen gösterin:

        YANINIZDA YEMEK GÖTÜRÜN

        Bir tencere çorba, buzluğa atmak için köfteler, börekler... Aslına bakarsanız buzluğa koyup acil durumda çıkarabilecekleri bütün yiyecekler makbule geçer... Yeni bir bebek özellikle ilk günlerde annenin tüm enerjisini alacağı için en azından yemek konusunu biraz rahatlatarak onlara yardım etmiş olursunuz...

        KENDİNİZİ MİSAFİR ZANNETMEYİN

        Salona kurulup çay, kahve, kek servisi beklemeyin. Yeni anne-baba olmuş insanların son ihtiyacı hizmet edecek yeni birileridir. Kendiniz alacaksanız eğer su içebilirsiniz belki. Sahte yiyecek/hediye/iyilik teklifleri konusunda tetikte olmalısınız; çünkü karşınızdaki kadın muhtemelen uykusuzluktan aklını kaçırmıştır ve ne söylediğini bilmiyordur.

        PARFÜM SÜRMEYİN, SİGARA İÇTİYSENİZ YENİ GİYSİLER GİYİN

        Yenidoğanlar süt gibi kokarlar ve onların bu küçücük bedenlerinin kokusu bütün evi sarar. Siz de eğer yeni anneyi rahatsız etmek ve bu meleksi kokuyu bozmak istemiyorsanız onları ziyarete parfüm sürmeden gidin. Özellikle de bebeği kucağınıza almayı düşünüyorsanız.

        ALDIĞINIZ HEDİYENİN BEDENİNE VE MEVSİMİNE DİKKAT EDİN

        Bebekler çok hızlı büyürler. 3 aylık bir bebeği ziyaret gidiyorsanız ve ona giyecek alacaksınız eğer 6 aylıktan başlayan giysiler alın. Kış mevsiminde yazlık giysiler almayın.

        BULAŞIKLARI YIKAYIN

        Mutfakta dağ gibi bulaşık mı birikmiş? Suyu açın ve bulaşıkları durulayıp makineye doldurmaya başlayın. Arkadaşınıza yarım ağızla ihtiyacı olup olmadığını sormayın. Çünkü içinden “Biri bana yardım etsin!” diye bağırıyor olsa da hayır diyecektir.

        BEBEĞİ TUTMAYI TEKLİF EDİN

        Siz bebeği tutarken yeni anne mesela duş yapabilir, biraz kestirebilir ya da bir şeyler yiyebilir. Bunlar küçük şeylermiş gibi gözükse de 7/24 kucak ve meme isteyen bir bebeği tutacak bir insan olmadığında yapılamazlar. O yüzden, yeni anneye biraz zaman hediye edin.

        Kendisi güzel etkisi güzel:LAVANTA

        Lavanta görüntüsüyle, kokusuyla doğanın bir harikası… Bu mor güzelliğin esansiyel yağı parfüm endüstrisinin baş tacı olmasının yanı sıra daha başka birçok şeye iyi geliyor… En yaygın olarak vücut üzerindeki rahatlatıcı etkisiyle tanınıyor. Yanınızda bir şişe lavanta yağı taşımak, kişisel ilkyardım çantasına, parfüme ve enerji içeceğine aynı anda sahip olmak gibi bir şey. İşte size lavantayı günlük hayatınıza dahil etmek için 12 yöntem:

        1. SAKİNLEŞTİRİCİ

        2-3 damla lavanta yağını birleştirdiğiniz avuçlarınıza sürün ve mis gibi konusunu içinize çektiğinizde zihni sakinleştirici etkisi var. Rahatlamak adına ayaklarınıza, bileklerinize, kısacası her yerinize sürerek keyif çatabilirsiniz.

        2. UYKU İLACI Yatmadan önce koklanan lavanta uyku kalitesini artırıcı etkiye sahip.

        3. SİNEK ISIRIKLARI, ARI SOKMALARI

        Kaşınmayı azaltmak ve şişkinliği önlemek için bir damla lavanta yağını sinek ısırıklarına ve arının soktuğu bölgeye sürebilirsiniz. Aynı şekilde sineklerin size dadanmasını engellemek için de lavanta yağı kullanabilirsiniz. Özellikle kimyasal sinek kovuculardan uzak tutmak istediğiniz bebek ve çocuklarınıza…

        4. HAFİF YANIKLAR

        Hafif bir yanık üzerine acıyı azaltmak adına 2-3 damla lavanta yağı sürün. Sonuç: Kızarıklık yok, acı ya da şişkinlik yok.

        5. KESİKLER

        Kesikler üzerine biraz lavanta yağı damlatarak kanamayı durdurun, yarayı temizleyin ve bakterileri öldürün.

        6. EGZAMA/DERİ İLTİHAPLARI

        Birkaç damla lavanta yağını kabuklu yemiş ya da sebze kökenli bir yağ ile (hindistancevizi, susam yağı vs.) karıştırarak egzama ve deri iltihapları üzerine bölgesel olarak uygulayın.

        7. MİDE BULANTISI, TAŞIT TUTMASI

        Taşıt tutması semptomlarını azaltmak için dilin ucuna, kulakların arkasına ve göbek çevresine bir damla lavanta yağı sürün.

        8. BURUN KANAMASI

        Burun kanamasını durdurmak için peçeteye bir damla lavanta yağı damlatın ve peçeteyi küçük bir buz parçasına sarın. Buzu dudakla burun arasındaki bölgeye bastırın ve rahat olduğunuz sürece ya da kanama durana dek tutun.

        9. KURU YA DA ÇATLAMIŞ DERİ

        Kuru ya da çatlak cilt üzerine lavanta yağı sürün.

        10. ÇATLAK DUDAKLAR

        Çatlak dudaklar üzerine bir damla lavanta yağı sürün.

        11. BAHAR NEZLESİ

        Bir damla lavanta yağını avuçlarınıza sürün ve derince içinize çekin. Nezle belirtilerinin rahatlamasına yardımcı olacaktır.

        12. SAÇ KEPEĞİ

        Saç derinize birkaç damla lavanta yağı sürerek kepekleri azaltın.

        Ne Var Ne Yok

        Tasarım çocuklardan

        Imaginarium’un çocukların evden kendi oyuncaklarını tasarlamasına olanak sağlayan yeni 3D baskılı oyuncak serisi ‘Imaginieer’, sadece çocukların değil, ebeveynlerin de oyun deneyimine yepyeni bir boyut kazandırıyor. Serinin piyasaya sunulan ilk aşamasında, çocuklar, imaginieer. com web sitesi ile bir takı veya oyuncak arabayı tasarlayabilecek ve beğenilerine göre uyarlayabilecekler. Tasarımı tamamladıklarında, hayal ettikleri oyuncağın gerçeğe dönüşmesi için Imaginarium ‘sihir fabrikası’na gönderecekler ve ardından birkaç gün sonra baskının ne zaman başlayacağı ve oyuncağı ne zaman teslim alacakları kendilerine bildirilecek.

        Star Wars defterlerde

        DARTH Vader, Luke Skywalker, Prenses Lea, cesur pilotlar Han Solo ile Chewbacca ve sevimli robotlar R2-D2 ile C-3PO, Keskin Color’un lisanslı Star Wars serisi defterlerinde hayat buluyor. Tüm sağlık testlerinden geçirilerek kullanıma hazır hale getirilen ürünlerin kalitesi ISO 9001, OHSAS 18001 ve ISO14001 belgeleri ile de güvence altında.

        Diğer Yazılar