Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir’in sadece 40 km. ötesinde yer alan Manisa, bir zamanlar benim de aktif çalışanları arasında yer aldığı İzmir basının genelde “teğet geçtiği” bir yer olmuş, “İzmir’in taşrası” muamelesi görmüştür.

        Örneğin; 90 km ötedeki Çeşme’ye gazetelerin, en son haberlerle donatılmış şehir baskıları giderken, burnumuzun dibindeki Manisa’ya taşra baskıları gitmektedir.

        Taşra baskılarında yer alan Manisa haberleri şehir baskılarında çıkarılmış, onun yerine İzmir haberleri konmuştur. Halen de uygulanmakta olan bu anlayışa göre, Manisa İzmir’den, İzmir Manisa’dan habersiz hale gelmiştir.

        Her gün İzmir’de oturan binlerce insanın Manisa’ya çalışmaya gitmesi, binlerce Manisalı’nın da şu veya bu sebeple İzmir’e geldiği ve gelmek durumunda olmasına rağmen...

        Bunu; halen gazete ve televizyon yönetimleride aktif olarak çalışan arkadaşlarımız, kendilerine ve yönetim biçimlerine eleştiri olarak almasın. Gazete dağıtım ağı yönetimlerinin dayattığı bu durumu, aktif çalıştığımız dönemlerde bizler de aşamamıştık, siz de aşamıyorsunuz.

        Oysa iş basittir; ya Manisa kaynaklı haberler İzmir baskılarında da muhafaza edilmeli, ya da tıpkı Çeşme hattında olduğu gibi, Manisa’ya ek “şehir hattı” kurmak üzere dağıtım şirket yöneticileri zorlanmalı.

        Ancak Manisa’yı yönetenlerin de, burnunun dibindeki İzmir’de şekillenen gazete yönetimlerine uzak kaldığı, kendi içlerine kapanık bir yönetim sergiledikleri gibi bir gerçek de yıllardır süre gelmektedir.

        Çağdaş gelişimin izleri...

        Bu girişten sonra güncele gelelim... Önceki gün Manisa’da Türkiye’nin en büyük, en modern, temsili resimlerinden gördüğüm kadarıyla bittiği zaman en güzeli olacak otoparkının temel atma töreni vardı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve çalışma arkadaşları, böylesine prestijli bir projenin temel atma törenine İzmir Basını (Ege Bölge basını) temsilcilerini de davet etmiş, belli ki mutlaka katılımlarını sağlamak üzere de ısrarcı olunmuş.

        Nitekim törende temsilcilerin büyük bölümü vardı. Haber Türk’ü temsilen de Bölge Temsilcisi ve HT Egeli Yayın Yönetmeni sevgili Osman Gençer çağrılıydı. Kendisi Avrupa seyahatine çıkınca, “dublörlük” görevini yine bana yükledi.

        Temeli atılan modern otoparkın özellikleri ve tören konuşmaları haber sütunlarında bol bol yer aldığı için, doğal olarak bana da özel gözlemlerimi anlatmak kalıyor.

        Başkan Cengiz Ergün, 6 yıla yakındır görevde olduğu halde, ben de hasbelkader yarım saatlik mesafede köşe yazarlığı yaptığım halde ilk karşılaşmamız.

        Ancak çalışmaları ilgi alanımda olduğu için, Manisa’nın çehresini nasıl değiştirdiği, özellikle de şehirlerarası yolun geçtiği güzergahlarda nasıl modern bir şehirciliğe imza attığı da gözümden kaçmamaktadır. Eskiden adım başı kırmızı ışıklarla kesilen, sık sık da trafik kazalarına yol açan, şehirlerarası yolcuların kabusu “Manisa geçidi” artık yerini daha güvenli, daha akıcı, daha sevimli bir güzergaha bıraktı. Bize de doğal olarak emeği geçenleri kutlamak, devamını dilemek düşüyor.

        “Benden, bize” geçebilmiş bir başkan...

        Ergün’ün tören konuşmasında dikkatimi çeken bir durum da, Başkan’ın “benden, bize geçmiş” olması, her fırsatta her kademeden mesai arkadaşlarını ön plana çıkaran, çalışma azimlerini artırıcı cümleleriydi.

        Zaten, her kademeden personelin de konuklarını memnun etmek üzere içten seferberliği, büyük başarılara ve çağdaş şehirciliğe imza atmış Manisa Belediyesi’nin başarı sırrı olarak ortadaydı.

        Bir başka gözlemim de, “Türkiye’nin en büyüğü, en güzeli” özellikli bir projenin temel atma törenine, artık Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin bir parçası olmuş ilçelerin belediye başkanlarının ilgisizliğiydi. 17 Manisa ilçesi belediye başkanından sadece 5-6’sı hazır bulunmuştu.

        ***

        Türkiyenin en güzeli, ön büyüğü, en moderni” Manisalılar’a hayırlı uğurlu olsun diyor, daha nice “en güzel, en modern, en büyük” projeler diliyorum.

        Diğer Yazılar