Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sağlam ve güvenilir finans yapısı”yla, uluslararası derecelendirme kuruluşlarından iyi notlar alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği’nden de “katıldığı uluslararası projeler, kardeş kentlerle kurduğu iyi ilişkiler, uluslararası kuruluşlara üyelik ve Avrupa farkındalık etkinliklerinde gösterdiği başarı” nedeniyle “onur plaketi” ile ödüllendirildi.

        Bu konudaki haberler basının her türünde bol bol yer almış olsa da, ben de kendimce yorumlamak ve İzmir Büşükşehir Belediyesi yönetimine geç de olsa bir kutlama bir kutlama mesajı göndermek, bu kentte yaşayan sade bir vatandaş olarak kentim adına gurur duyduğumu paylaşmak istiyorum.

        Normal olarak, bu kenti mekan tutmuş insanların tamamını memnun ve mutlu etmesi gereken böylesine bir yerel yönetim başarısının, bazı hemşerilerimiz için adeta bir “üzüntü kaynağı” olabileceğini düşünebilir misiniz?

        İnternet gazetelerinde yer alan konu ile ilgili haberler arasında öylesine yorumlara rastladım ki; gözlerime inanamadım... Neredeyse, Avrupa’dan özel görevli ekibi yakalasalar, adeta bir kaşık suda boğacaklar, ödül plaketini koltuğunun altına verip “sınır dışı” edecekler...

        Kimisi belediye otobüs seferlerinin aksamasından bahsediyor, kimisi İZBAN hattında yaşadıkları sıkıntılardan söz ediyor. Kimisi de son otobüs zammını eleştirdikten sonra bu ödülü İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetiminin asla hak etmediğini iddia ediyor.

        Ödülendirme sebebini bir okusalar anlayacaklar ki; bu ödül “halka yönelik hizmetlerin mükemmelliği”nden verilmedi. Lütfen insan olmanın gereğini, ülkemize has hale gelen siyaset çamuruna gömmeyin... İyi yapılanları alkışlayarak, devamında da iyi şeyler yapılmasına ön ayak olun..

        Türkiye’de milletvekili olmak

        Avrupalı’nın temel ilkelerinden birisidir; yasalara ve kurallara en çok uyan kişiler milletvekilleridir. Çünkü milletin vekili kendisini, milletten üstün görmez, ek imtiyazlar peşine düşmez.

        Halen milletvekili olarak ellerinde bulundurdukları imtiyazların, emeklilikte de devamını istiyorlar. Ömür boyu yeşil pasaport, trafikte, kullandıkları araçlarının, geçiş üstünlüğü olan “ambulans muamelesi” görmesini, halen, telefonla konuşma bedeli olan yılda 23 bin liranın, hesaplarına doğrudan yatırılmasını istiyorlar. ...

        Cumartesi günü, TBMM kürsüsünde konuşan bir milletvekili, adeta yalvarıyordu; kendi kanununuza “evet” deyin arkadaşlar...

        Sayın vekiller;

        Şu kış gününde ayağına 10 liralık ayakkabı bile alamayan milyonlarca Recep Amcalar’ın varlığı size hiç mi bir şey anlatmıyor?

        Diğer Yazılar