Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cumartesi günkü yazıda, İzmir’in saygın sivil toplum örgütü EGİAD’ın “Kemeraltı Raporu”nu açıklamasından iki gün sonrasına denk gelen, İzmir’in bir başka saygın ve yaygın kuruluşu İTO’nun Başkanı Sayın Ekrem Demirtaş’ın “Biz laf değil, somut işler yaparız” cümlesine yer vermiş, bunun bir “gönderme” olduğunu “kesin inancım” olarak belirtmiştim.

        Hassasiyetim ve o cümleyi özellikle ele alışım, bunca sorunla, bunca ihmal edilmişlikle, bunca onay bekleyen projelerle boğuşulan İzmir’de, İzmirli sivil toplum örgütlerinin, birbirlerine “gönderme”de bulunacak durumda olmadıkları, tam bir dayanışma, işbirliği ve karşılıklı koruyup kollama içinde bulunmaları gerektiği konusundaki hemşerilik hassasiyetimdendir. İzmir’deki önemli sivil toplum örgütü yönetimlerinin, kurum sıfatlarının, beklentilerimizi aksine önünde taşıdıkları “İzmir ortak noktası”nda bile buluşamamış olmalarındandır.

        Bir de; bu ülkede veya bu kentte, fikri olanın fikrinin anında boğulması örneklerinin çokluğundandır. “Yanlış anlaşılmayacak” kelime ve cümlelerimin keskinliği de bundandır.

        Bu mealdeki yazı üzerine, İTO Başkanı Sayın Ekrem Demirtaş bir açıklama metni gönderdi. İlgili bölümlerini aynen paylaşıyorum:

        Sayın Durmuş Odabaşı

        Habertürk Egeli ilavesinde bugün yayınlanan yazınızda, 30.09.2015 tarihinde gerçekleştirilen Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nda Kemeraltı ile ilgili yaptığım konuşma ilgili olarak “EGİAD Yönetimi’ne bir gönderme çıkarmayanların, aklından, mantığından, doğru anlama yeteneğinden şüphe ederim” ifadelerini kullanmışsınız. Ancak ben aynı gün meclis kürsüsünden, hem de bir gün sonra yazılı açıklama yaparak kesinlikle bir gönderme olmadığını açık ve net olarak ifade ettim. O konuşmamın da yer aldığı yazılı açıklamamı bilginize sunar, iyi günler dilerim.

        Ekrem Demirtaş

        İzmir Ticaret Odası

        Yönetim Kurulu Başkanı

        Yanlış yorumlandı...”

        İzmir Ticaret Odası’ndan yapılan 01.10.2015 tarihli basın açıklaması: İzmir Ticaret Odası’nın 30.09.2015 tarihinde gerçekleştirilen Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı ile ilgili bazı gazetelerde çıkan haberlerde İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın Kemeraltı konusundaki raporları üzerine EGİAD Başkanı Seda Kaya’ya göndermede bulunduğu ifade edilmektedir. Ancak söz konusu haberlerde yer alan “Biz rapor değil, somut işler yaparız” ifadesi konuşma metninde de görüleceği üzere; İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın konuşmasında geçmemektedir.

        Demirtaş, Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nda yaptığı konuşmasının yanlış yorumlanması üzerine, Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada EGİAD’ın çalışmalarını takdirle izledikleri gönüllü bir kuruluş olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Kemeraltı’yla ilgili konuşmada yer alan ifadeler, sanki EGİAD’ın bugün hazırlamış olduğu rapora karşı söylenmiş gibi algılanmış. Kesinlikle böyle bir şey yok. EGİAD bizim çalışmalarını takdirle izlediğimiz bir gönüllü kuruluş. Raporlarındaki pek çok şey de doğru konular. Bizim de zaman zaman dile getirdiğimiz konular. Örneğin, Kemeraltı’nın üstünün kapatılması gibi çok doğru öneriler. 20 maddelik öneriler var ve hepsi katıldığım konular. Kesinlikle EGİAD’ın raporuna karşılık söylenmiş sözler değildir. Böyle anlaşıldıysa düzeltmek istiyorum.”

        Açıklama, düzeltme hakkının başımız üzerinde yeri var...

        Diğer Yazılar