Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda, Ege Yönetim Danışmanları Derneği’nin işbirliği ile düzenlenen “1.Yönetim Danışmanlığı Zirvesi”, geçtiğimiz günlerde İzmir iş dünyasını bir araya getirdi.

        Düzenleme işine profesyonellerin (Ege Yönetim Danışmanlığı üyeleri) girince, planlanmasından uygulamasına, sahalarında yetkin konuşmacı davetine kadar mükemmel bir organizasyonun ortaya çıktığı etkinliğe çok sayıda İzmirli işadamı büyük ilgi gösterdi.

        Ege Yönetim Danışmanlığı Derneği Başkan Vekili Aylin Onart, bu zirvenin yönetim danışmanlığı mesleğinin gelişimine katkıda bulunmak, dolayısıyla danışanların ülkeye katkılarını artırmak amacıyla düzenlendiğini ve geleneksel hale getirmeyi planladıklarını söyledi.

        Nitekim; İzmir’deki ilk “Yönetim Danışmanlığı Zirvesi”ne, katılımcıların tamanının organizasyonu tam not vermesi, “çok faydalandık” cümlelerini sarfetmesi, bu etkinliğin süreklilik kazanacağının da habercisiydi.

        Organizasyonun en etkin sloganı süphesiz “Günümüzde değişen teknoloji ile birlikte farklılaşan modern yönetim anlaşışını benimseyen firmaların gelecekte var olmayacağı” gerçeğiydi.

        Değişen dünya kuralları...

        Yönetiminde bulundukları firmalarla birlikte hem kendi, hem de çalışanlarının geleceklerini şekillendirme sorumluluğunu omuzlarında hissedenlerin, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar’ın şu cümlelerine dikkatini çekerim:

        - İş dünyası olarak akıllı fabrika, dijital üretim, nesnelerin interneti, otonom robotlar, bulut bilişim sistemi gibi pek çok yeni kavram ve uygulamalar iş yaşamımıza girmiş durumda. Küresel rekabet ortamında, modern yönetim prensiplerine hakim olmak, her zamankinden daha önemli hale geldi. Artık ne dünyanın düzeni aynı sistem içerisinde işliyor, ne üretim şekli aynı, ne de istihdam edilen çalışanın iş yapış şekli ve beklentileri aynı sistem içerisinde işliyor. Artık ne dünyanın düzeni aynı sistem içerisinde işliyor. Bu kadar çok değişkenle birlikte yönetim anlayışımızı yeniden biçimlendirmemiz, yani “geleceği yakalamamız” amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu toplantının çok önemli olduğu kanısındayım...

        Başkan Yorgancılar, işini gerisini konusunda uzman isimlere, iş dünyasının başarılı CEO’larına bıraktı. Öz deneyim ve dünyadan başarı örneklerle dolu konuşma metinlerinden alıntılara yerimiz yok.

        Metinler kitaplaştırılmalı...

        Ancak, İstanbul’da ülkemizin çok önemli ve başarılı holding ve şirket yöneticilerine danışmanlık yapan sevili arkadaşım, dostum Salim Kadıbeşegil ve Onart İletişim Danışmanlığı sevgili arkadaşım Aylin Onart’ın, “itibarda güven” unsurunu, dünyadan yaşanmış örneklerle anlattığı metinler, benim gibi işletmesi-fabrikası olmayan birisi için bile çok ilginç geldi.

        Dilerim ve isterim ki; Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetimi, Yönetim Danışmanlığı Zirvesi’nin konuşma metinlerini kitaplaştırarak ve çok sayıda da bastırarak, tüm sanayicilerle birlikte, bu alanda eğitim veren tüm okullara, üniversitelere dağıtır.

        Diğer Yazılar