Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “Demokrasi şenlikleri” meydanlarda aralıksız devam ederken, üzerine bir de “Rusya ile yeniden barışma” girişimleri, hava sıcaklıklarının tavan yaptığı şu günlerde kuzeyden serinlik olarak yüzümüze yüzümüze çarptı. St.Petersburg’tan yükselen iyimserlik havası, Türkiye’nin turizm merkezlerine, seralarına, tarlalarına, bağlarına, bahçelerine, ticaret ve sanayi odalarına “yeşil dolar serinliği” olarak inerken, 9 aylık gerginliğin geride bıraktığı milyarlarca dolarlık hasar da “uçak hatırası” olarak hatıralarımız arasına karışma yolunda.

        Bazı “yarım bardak meraklıları” olayı her ne kadar, “bu gerginlik aylarından bizim kadar Rusya da yara almıştır”a bağlasa da, Türkiye’nin turizm kentlerine düşen Rus ateşi, tüm Anadolu’ya dalga dalga yayılmak üzereyken, son görüşme ile önü kesilmiş görünmektedir.

        Ancak, Putin – Erdoğan görüşmesinin sağlanması için, bazı ünlü işadamları ve devlet başkanlarının gösterdiği olağanüstü gayretler ve yaşadıkları zorluklar, bizi en keskininden önümüze bakmaya zorlamaktadır. Görünen o ki; Kuzey Komşumuz bundan sonra ne kadar alırsa, o kadar verecek, bunu da yavaş yavaş yapacaktır. Rusya ile işi olanların hemen havaya girmemesinde, vadeli taahhütlere girmemesinde yarar vardır.

        Gençlerimizin yaşadıkları

        “İnsanların dini duygularını, bir an önce cennetin ırmaklarına kavuşma arzusuna çevirerek azılı katiller yetiştiren İŞİD öğretisi”nin gücünü dehşet içinde işlerken, bir benzeri başımızda patladı. Bölük-pörçük hikayeleri “darbe girişimi” hikayeleri bile tüylerimizi diken diken etmeye yetiyor. Bazı okullara melek saflığında giren gençlerimiz, sapık din bezirganlarının elinde, öz kardeşini bile gözünü kırpmadan öldürecek bir cinayet makinesine dönüştürülmüş.

        Devlet okullarında kimin ne haltlar karıştırdığı hiç bir yetkilinin dikkatini çekmemiş, hiç bir yetkilinin görev alanına girmemiş. Kimse bu sorumluluktan bir ceza almadığına göre...

        Diğer Yazılar