Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bazı belediye başkanları ve ilgili bakanların “kanun, yönetmelik, yetki” deyip, 4 yıldan fazladır ağızlarına sakız ettiği “kentsel dönüşüm” Narlıdere’’yi tıkır tıkır dönüştürüyor... Hem de aynı kanun, aynı yönetmelik ve belediye başkanlarına tanınan kısıtlı yetkiye rağmen...

        Kentsel dönüşüm kavramı daha yeni yeni telaffuz edilirken, yönetiminde bulunduğu Narlıdere’yi yıllardır dönüştüren, hemşerilerinin önemli bir bölümünü sağlıksız, başlarına yıkılacak kadar harabe gecekondulardan modern yapılara taşıyan Belediye Başkanı Abdül Batur’dan söz ettiğimi, konu ile ilgilenenler her halde anlamıştır. İlçedeki gecekondu semtleri Narlı ve Çatalkaya mahallelerinde, dönüşüm çalışmalarının bir çok aşamasını tamamlayan Batur, gelinen noktayı hak sahiplerine de bir bir anlatmış.

        Bu tür toplantıları periyodik olarak tekrarlayacaklarını anlatan Başkan, Jeolojik ve hali hazır çalışmaların askı süresi tamamlandıktan sonra yılbaşına kadar bu mahallelerin nasıl bir hal alacağı ile ilgili imar planını hazırlayacağız. İmar planlarının tamamlandıktan sonra yine askıya çıkacağız askı sürecinden sonra ise sözleşme aşamasına gelinecek.

        İşte bu aşamada sandık vatandaşın önüne gelecek ve kendi seçimini yapacak. Müteahhit mi yapsın, TOKİ mi yapsın, belediye mi yapsın... Bunan kararını verecek” demiş. Sırada Atatürk ve İnönü mahallelerinin olduğunu anlatan Batur, kısa sürede, buralarda da kentsel dönüşüm bürolarını faaliyete geçireceklerini söylemiş.

        Kendisini ve ekibini gönülden kutluyor, diğer ilgililere örnek olmasını diliyorum.

        Seçim temelini ot bürümüş...

        İnternet Gazetesi Ege’de Sonsöz’de Sinan Doğan imzalı bir haber vardı; yerel seçimler öncesi, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın katılımıyla ve görkemli törenle temeli atılan ve aradan geçen 6.5 aylık sürede bir çivi bile çakılmayan Bayraklı Sağlık Kampusu, İzmir Kuzey Hastaneleri için “danışmanlık ihalesi”ne çıkılmış.13 Ekim’de yapılacak ihaleyi kazanan firma, kaba inşaat denetiminden, tıbbi donanım ihtiyacına kadar tüm aşamaları, uzman personelle denetleyecek, raporlar hazırlayıp bakanlığa sunacakmış.

        2.050 yataklı dev hastane projesinin daha ruhsatının bile olmadığını, bir süre önce Vali Mustafa Toprak’ın, “İzmir’e yeni hastaneler dizisi müjdesi”ni içeren açıklamalarının satır aralarından öğrenebilmiştik.

        Temel var, ruhsat yok...

        İhale kazanmış müteahhit var, inşaat yok...

        Hastane inşaatı başlayacakmış

        Aynı haberde AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’ın da açıklamaları var:

        Belediye meclis üyeliğimde şehir hastanesi Bayraklı’da benim önerdiğim yer yer onay almştı.

        Ciddi bir çalışma yapmış, planlara işletmiştik. Bu benim için büyük onurdu. Temel atıldı.

        Bu konuda problem yok.

        ***

        Sadece yüklenici firmanın bazı yükümlülükleri yerine getirmesi, kanuni prosedürler nedeniyle beklemede.

        Çözülmek üzere. Yüklenici firma en kısa sürede yapıma başlayacak...

        Madem kentimiz, içinde 7 hastaneyi barındıran dev bir sağlık tesisi kazanacak, “geç olsun da güç olmasın” diyelim ve inşaatın başlaması törenini bekleyelim...

        Diğer Yazılar