Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GALATASARAY, belki de sezonun en zor ve stres dolu maçını, dün gece Kayseri Erciyes önünde oynadı. Hiç şüphesiz bunun en önemli nedeni, gelecek hafta Kadıköy’de Fenerbahçe ile oynanacak derbi maçıydı.

        Bedenler sahada ama akıllar Fenerbahçe maçındaydı. Liderliğin de getirmiş olduğu coşkuyla maça hızlı başlayıp istediği golü de çabucak bularak işini bir an evvel bitirmek isteyen sarı kırmızılı futbolcular, belki biraz daha becerikli olabilseler, ilk 20 dakika içinde skoru 3-0’a taşıyabilirlerdi. Ama olmadı! Başta hangi pozisyonda ne yapacağını bilemeyen Bruma olmak üzere, Umut, Yasin ve Sneijder, beklenen o ikinci golü bir türlü atamadı. İlk yarım saatte seyircinin de müthiş gazıyla gelen o baskı kaybolunca, konuk ekip Kayseri, şık bir golle skoru eşitlemeyi başardı. Futbolun o klasikleşen ‘atamayana atarlar’ kaidesi, bu dakikada yine işlemişti.

        İşte bu golden sonra, devre sonuna kadar tam bir panik havası yaşandı. Stres, daha da arttı.

        İkinci yarının hemen başında Chedjou’nun kafasıyla gelen gol, Arena’da zeminden tribünlere kadar yükselen o büyük stresi kıran dalga oldu. Gelen bu golle, futbolcusundan taraftarına kadar herkes derin bir ‘ohh’ çekiyordu. Sonrasında ise sahne Sneijder’ındı... Deniyor, deniyor ama bir türlü olmuyordu. Direkten dönen şutuna rağmen Hollandalı’nın vazgeçmeye niyetinin olmadığı açıktı. 90’da Kayseri Erciyesli Sylla’nın sert şutunda golü önleyerek maçı çeviren yine kaleci Muslera oldu! Bu kez ‘atamayana atarlar’ kuralını hatırlatan Galatasaray’dı. Sneijder’ın son dakikadaki o müthiş golü, liderliğin yine Galatasaray’da kalacağını ilan etti...

        Şimdi sadece akıllar değil, hafta arasında oynanacak kupa maçının ardından bedenler de Kadıköy’de olacak. Ama Galatasaray’ın bu maçtan çıkarması gereken önemli dersler olduğu da ortada. Tabii ki bugün Burak ve Melo gibi oyuncular önemli eksiklerdi. Ama artık her maç zor, her maç bir final. Şayet Galatasaray şampiyon olmak istiyorsa, liderlik stresini de taşımayı öğrenmeli. Yoksa her zaman bu şekilde kazanamayabilir!

        HAMİT, MELO’YU ARATMIYOR

        Sivas deplasmanında olduğu gibi Erciyes karşısında da orta sahadaki görevini oldukça iyi yaptı ve bana göre Melo’yu hiç aratmadı. Savunmanın ortasına kadar gelerek geriden oyun kurması, pozisyonlardaki mücadelesi ve direnci ile, o eski özlenen Hamit gibiydi.

        BRUMA’NIN KREDİSS TÜKENİYOR

        Bruma, Galatasaray’ın 10 milyon Euro gibi çok ciddi bir rakam ödeyerek aldığı ve geleceğe yatırım olarak gördüğü bir oyuncu olmasına rağmen, üzerine bir türlü koymayı başaramıyor. İlk yarıda girdiği pozisyonda pas vereceği yerde ne yapacağına karar veremeyip en kötü vuruşu tercih etmesi, aslında onun kendine olan güvensizliğinin eseri. Açıkçası ben Hamza hocanın yerinde olsam bu aralar Bruma yerine, biraz da U21’de döktüren Sinan Gümüş’ü oynatırım.

        Diğer Yazılar