Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARENA’da şu maçı izleyen bir taraftar, 85. dakikaya kadar kim bilir neler düşünmüştür neler?

        Ya kalbi, tansiyonu olup da stada gelemeyip, televizyon başında ancak dil altı hapını alarak maçı izlemeye çalışan bir taraftar, acaba neler hissetmiştir 85. dakikaya kadar?

        Hakan Balta çıkıp o kafayı vurmasa? Böyle bir fırsat, kalan altı hafta içerisinde Galatasaray’ın önüne bir daha gelir miydi acaba?

        Hiç sanmıyorum!

        Geçen hafta Trabzonspor’a yenilmişsin. Ama Fenerbahçe bu hafta Eskişehir’de takılıp, altın tepsi içerisinde liderliği ve şampiyonluğu getirip önüne koymuş...

        Kendi göbeğini kendi başına kesmen için işte sana fırsat! Yapman gereken tek şey, kendi evinde Gaziantepspor’u yenmek. O kadar... Ama sen bunu bile taraftarına adeta dokuz doğurtarak gerçekleştirebiliyorsun. Çünkü maçın başından sonuna kadar, gereksiz bir panik halinde, sahada ne yaptığını bilmeden adeta panik-atak nöbetleri geçirerek oynuyorsun...

        İlk devrede tek pozisyonun var. O da ancak 40. dakikada geliyor... Bir adamın yokluğu bir takımı bu kadar mı etkiler? Evet, o adamın adı Sneijder ise, işte bu kadar etkiler!

        Sneijder’sız bir Galatasaray, adeta motoru olmayan bir araba gibi...

        Gaz pedalına sonuna kadar bassan da, hiç hareket etmeden olduğu yerde öylece duruyor.

        Peki böyle bir durumda sorumluluk alması gereken başka futbolcular yok mu? Elbette var...

        Ama sanki daha önce hiç şampiyonluk yaşamamış, bu stresli maçları hiç oynamamışlar da, ilk kez böyle bir maça çıkıyormuş gibi panikle hareket ediyorlar...

        Allah’tan Hakan Balta gibi tecrübeli bir oyuncu sahneye çıkıyor da bu kabusa o kafa golü ile son veriyor. 85. dakikaya kadar golcü oyuncuların yapamadığını, tek bir dokunuşla yapıyor.

        Fenerbahçe stresi ile yaşanan bu zor geceyi, basit sayılabilecek bir kafa golü ile, kabus olmaktan çıkarıyor. Soğukkanlılığı ile belki de Galatasaray’a sonradan şampiyonluğu getirecek galibiyeti ve puanları aldırıyor...

        YASİN TEMPO KATIYOR

        Tamam, Yasin Trabzon deplasmanında oldukça kötüydü. Ama bu maça yedek başlatılması bana göre Hamza hocanın en büyük yanlışı oldu. Seyirci bağırmasa da bana göre Hamza hoca Yasin’i zaten oyuna alacaktı. Çünkü Yasin demek, tempo demek. Tempolu bir G.Saray ise galibiyete bir adım daha yakın demek.

        OLCAN DÜŞÜŞTE

        Olcan’ın performansındaki düşüşü görmeyen yok. Bu kez sevdiği bölgede oyuna başlamasına karşın, yine etkisiz bir görüntü çizdi. Hücumda hiçbir yaratıcılık sergileyemedi. Oyun konsantrasyonundan da oldukça uzaktı. Yaptığı hatalarla maçtan iyice koptu. Açıkçası bu haliyle ilk 11’de forma giymesi çok zor gözüküyor.

        Diğer Yazılar