Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hollanda’nın en şanslı antrenörlerinden biri olan Bay Riekerink’in sahaya çıkardığı kadroya bakınca, pazar akşamı oynanacak Beşiktaş derbisinin provasını yapmaya çalıştığını söylemek mümkün. Çıkar Donk’u, oynat Wesley Sneijder’ı, al sana Beşiktaş derbisinin 11’i...

        Ama bunun berbat bir deneme olduğunu da söylemeden geçmeyelim... Bir maçta orada iyi oynadı diye sağ bek olarak Semih’te ısrar etmek, Quaresma ya da Gökhan Töre gibi adamlar karşısında, bana göre büyük bir çılgınlık. Dahası, üzerine 15 tane adam alınan ama 15’i de bir adam etmeyen transferler karşısında, bu kadro içerisindeki adam gibi tek sağ bek, hala Sabri gibi görünüyor. Bir kere tuttu diye derbide yine macera aramak yerine, Sabri’yi sağ beke çekip, önüne Sinan Gümüş gibi bir yeteneği koymak, bana göre hem ofansta hem de defansta daha sağlam bir görüntü verebilir.

        Riekerink’e ‘şanslı’ dedim, çünkü bu kariyer ve tecrübesizliği ile arkasında Wesley Sneijder gibi bir dünya yıldızı olmasa, bırakın Galatasaray’a hoca olmayı, emin olun Rize’de Hikmet Karaman’ın yerine 3. alternatif olarak bile adı anılmazdı! Zaten o da bunu gayet iyi biliyor ve Wesley’e dua edip, bulunduğu ortamın keyfini çıkarıyor. Kendisi de herhalde kabul edecektir ki, dünyanın hiçbir ülkesinde, kimse onu kendi liginde 20 kez şampiyon olmuş, Avrupa’da kupa kazanmış bir takımın hocası yapmaz! Yapsa yapsa, ancak futboldan anlamayan böyle bir yönetim yapar ama o da mutlaka fena bir şekilde patlar.

        Ne yazık ki, 3-1’in rövanşındaki şu maçı bile Galatasaray taraftarı rahat bir şekilde izleyemedi! Arena’ya turu kafasında vermiş olarak gelen Rizesporlu futbolcular, buna rağmen öylesine net fırsatlar yakaladı ki, eğer Muslera gibi bir kalecisi olmasa, Galatasaray belki de tarihinin en kötü günlerinden birini daha yaşayacaktı.

        Her şeye rağmen, aşık oldukları renklere küsmeyen ve Arena’nın yolunu keyifli bir maç izlemek İçin tutan taraftarları heyecanlandıran tek isim ise yine Sinan’dı...

        İkinci yarıda oyuna girer girmez sergilediği oyunla, Riekerink’e adeta ‘Beni neden iki haftadır zorla U21’de oynatıyorsun?’ diyerek meydan okudu.

        Hollandalı bay yetenek avcısı, bunu anlar mı, bilemem...

        Ama Galatasaray seneye 3-4 tane daha yeni Sinan bulamazsa, önümüzdeki yıllarda işi daha da zor.

        Diğer Yazılar