Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GALATASARAY zar zor da olsa, aylar sonra bir deplasman maçını kazandığında, ezeli rakibi Fenerbahçe ise çoktan şampiyon olmuş, Kadıköy’de tur atıyordu! Sinyor Roberto Mancini’nin 42. maçta 42. değişik 11’le denediği operasyon sonunda başarılı gibi de gözükse de, maçta akılda kalan tek şey, oynanan futboldan çok orta hakem Barış Şimşek’in hataları oldu!

        Maçın hemen başında Elazığ kalecisi Ivesa’nın Hajrovic’e müdehalesini görmezden gelen Şimşek, Galatasaray’ın mutlak bir penaltısını vermeyerek, öne geçmesini engelledi... İkinci yarıda ise bu kez Elazığsporlu Tanju’yu ucuz bir kartla oyundan atarak, bu kez ev sahibi takımın kaderi ile oynadı. Galatasaray ilk yarıda Sneijder’ın adeta yoktan zorlayarak Burak’a attırmış olduğu gol ve yine Hollandalı oyuncunun karşı karşıya kalıp kaçırdığı pozisyon dışında maçta hiç yoktu. İkinci yarıda ise Elazığspor, 10 kişi kaldığı dakikalarda bile neredeyse tek kale oynadı ve Galatasaray’ı oldukça aciz durumlara düşürdü. Elazığspor kesinlikle kaybetmeyi hak etmedi ama kazanacak şansı da yoktu.

        Her şeye rağmen, alınan bu galibiyet Galatasaray için çok önemliydi. Sarı-Kırmızılı takım bu galibiyetle hem ligde ikincilik koltuğunu devralıp direkt Şampiyonlar Ligi kapısını yeniden araladı, hem de bazılarının dönüş bileti, birkaç hafta daha uzamış oldu!

        Diğer Yazılar