Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Futbol adına, çok entresan bir maç seyrettik Arena’da... Özellikle ilk yarıda, müthiş bir tempo vardı. Her iki takım da, İngiliz Premier Ligi’nin de üzerinde bir hıza çıkarken, sahada sanki bir futbol maçı değil de, adeta bir basketbol maçı izler gibiydik... Hani bir de, skorbordda 24 saniye hücum süresini gösterseler, işte o zaman her şey tamam olacaktı!

        Geçen hafta Balıkesir’de seyrettiğim Galatasaraylı futbolcularla, bu futbolcuların aynı oyuncular olduğunu bilmesem, gözlerime inanmazdım herhalde! Sahada yengeç gibi yan yan pas yapan, kaplumbağa hızıyla yürüyen oyuncular gitmiş, yerlerine sürekli dikine oynayan, rakibe ileride pres yapan, koşan ve savaşan futbolcular gelmişti... Üstelik hocaları Prandelli, onları yanlış bir sistem ve yanlış bir dizilişte oynatmasına rağmen!

        Evet, Prandelli oynattığı sistem ve oyuncu dizilişi ile aslında resmen intihara teşebbüs etti! Öyle ki, ilmiği boynundan geçirdi, sandelyesini tekmeledi ama imdadına, sahaya yüreğini koyarak oynayan futbolcuları yetişti.

        Stoper olmamasına rağmen, Melo yine elinden geleni yaptı. Semih sola hiç alışık olmamasına rağmen yine ‘Kaya’ gibi durdu. Chedjou bir savunmacı olmasına rağmen, tıpkı bir golcü gibi yine kornerden gol attı. Sneijder, 5 numara gibi oynatılmasına rağmen, yine 10 numara oynadı. Olcan, Balıkesir’e götürülmemesine rağmen, iki golün de hazırlayıcısı oldu. Muslera önündeki 3’lü savunmaya rağmen, en kritik dakikalarda yine geçit vermedi. Ve en önemlisi de, yağmura ve tüm huzursuzluklara rağmen, taraftar müthişti. Sonuçta, Prandelli’nin yeni icadı 3-5-2 sistemine ve verilen onca pozisyona rağmen, kazanan Galatasaray oldu.

        TARAFTAR BÖYLE OLUR

        Taraftar dediğin böyle olmalı...

        Yağmurun bereketinden midir bilinmez ama son yıllarda gördüğüm, en eklı başında kitle vardı Arena’da. Futbolcular hata yaptığında ıslık ve yuhalama sesleri yerine, alkış vardı bu kez. Hatta genç oyuncu Tarık, maçın başında öyle bir hata yaptı ki, az kalsın Galatasaray golü yiyecekti. Ama o seyirci, top ayağına gelir gelmez Tarık’ı alkışladı ve bizden de alkışı aldı.

        DENEME TAHTASI

        Prandelli gibi tecrübeli bir teknik adamın hala takımının sistemini oturtamamış olması çok tuhaf. Bir bakıyorsunuz 4-3-2-1, bir bakmışsınız 4-3-1-2. Ve dün de son olarak 3-5-2... İtalyan hoca ne yapmaya çalışıyor ya da ne düşünüyor, gerçekten anlamak güç. Aslında geçen hafta kadroya bile alınmayan Olcan’ın, dün oynadığı futbolu görünce, konuşacak fazla da bir şey yok. Ama ona küçük bir tavsiyede bulunmakta da fayda var. Emirates’e bu sistemle çıkarsanız sinyor, işiniz çok zor!

        Diğer Yazılar