Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÜLKE futbolunun gelişmesi açısından yabancı futbolcu sınırlaması var ya. İşte aynı şeyin podyumda da olması gerekiyor. Yoksa ülkemizde Türk modelinin çıkacağı podyum diye bir şey kalmayacak. Farkındaysanız son yıllarda bir yabancı model muhabbetidir gidiyor. Zaten hep vardı ama bu sene tavan yaptı. Mercedes-Benz Fashion Week ilk başladığı yıldan bu yana hiç eksiksiz takip ederim. Öyle, podyum, kulis, görünmeyenler, duyulmayanlar didik didik didikler en detaylı bir şekilde size anlatırım. Ama bu sene daha adım atmadım. İnşallah bu akşam ilk ve son Hakan Akkaya’nın defilesine gideceğim. Her yıl defileden defileye koşturan Çağla Şıkel ve Özge Ulusoy da ne yazık ki sadece Hakan Akkaya’nın podyumunda olacaklar. Ki bence çok acı bir durum. Bir haftadır defileler var ve en iyi modellerimiz tek defileye çıkıyor. Bakınız son yıllarda tasarımcılar “Yabancı modeller daha iyi, Türk model çıkmıyor” diyor. Evet haklılar ben de her sene bunu yazıyorum çiziyorum, söylüyorum. Hatta herkes farkında. Çünkü yeni Türk modelleri biraz eskiyi aratıyor. “Çağla’dan Özge’den sonra kimse çıkmadı” deniyor ya. Çıkıyor çıkmasına ama “Ben modelim” diyen birçok kişi de çalışmıyor. Disiplinsizler, kilolular, hatta ciltleri kötü. Kendilerine bakmıyorlar. İyi ve başarılı olan da bir elin parmağını geçmiyor. Ama yaşın yanında kurular yanıyor ve biz iyi olan, başarılı olan modellerimizi göremiyoruz. Bu bir neden ama diğer bir başka ve bence en önemli neden de Türk modellerin bütçesi. Tasarımcıların birçoğu “Türk model çıkmıyor” diyeceklerine keşke “Bütçelerimiz az o yüzden iyi modellerle çalışamıyoruz. Var olan Türk modellerine bütçeler yetmiyor. Yabancı modeller çok az para kazanıyor” deseler daha güzel olacak. Öbür türlü “Türk model yok” demek kendi işimizi baltalamak oluyor. Her işimizde olduğu gibi aslında. Kendi ülkemiz insanını kalkındırmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Enteresan insanlarız vesselam. Azıcık milliyetçi olsak. Sürekli birbirimizi didikliyoruz. Farkındaysanız kimse birbirini desteklemiyor. Şaka gibiyiz inanın. Ne olacak sonumuz meraktayım. Oysaki kendi insanımızı koruyup kollasak. Ama yok, acayip yabancı sevdamız var. Her sektörde olduğu gibi podyumda da var maşallah. Bir de şöyle bir durum var aslında bazı koreograflar yabancı model ajanslarıyla ortak çalıştıkları için de podyuma çıkan her yabancı modelden para kazanıyorlar. Anlayacağınız arapsaçına dönmüş bir durum var ortada. Ortalık karışık. Yine başlarken muhteşem olan bir Fashion Week yıllar içinde yok olup gidecek ben ona üzülüyorum. Önümüzdeki seneler hiç konuşmuyor olabiliriz.

        ‘Çok iyi modellerimiz VAR’

        DİDEM gibi Özge de çok defileye çıkardı moda haftasında. Özge iyi modellere haksızlık edildiğini düşünüyor ve “Kimse Türk modelleri beğenmiyor. Çok güzel kızlar var. Ama genel olarak maddi imkânsızlıklar yüzünden yabancı tercih ediyorlar. Ama suç Türk modellerin üzerine atılıyor. İyi yürüyemeyenler var tamam. Zaten yeni model yetişmiyor. Türk modelleri beğenmiyoruz yerine ‘Bizim başarılı Türk modellerimiz var ama maddi sıkıntılardan olmuyor’ diyerek acık konuşmaları daha doğru olur. Herkes benim için senden sonra model çıkmadı diyor. Olur mu kaç sene oldu ben geleli. Begüm Yılmaz, Kumru Kodamanoğlu, Ece Begüm Yücetan çok iyiler mesela. Onlara da şans tanınmalı” diyor. Yani modellerimiz yok değil. Var ama kıymet bilmiyoruz. Olacak olana da imkân sağlamıyoruz. Hepsi bu.

        19 defileye ÇIKARDI

        ESKİDEN bizim modeller olduğu zaman ana gazetelerin birinci sayfalarında kocaman fotoğrafları çıkardı. Tasarımcının da kıyafeti sergilenirdi. Ama şimdi gelen giden haber oluyor. Mesela Didem Soydan her yapılan Fashion Week’te 19 defileye çıkarak rekor kırardı. Ama bu sene “Çıkmıyorum” diyerek bu olan bitene isyan etti. Bence haklı mı haklı. Kendince haklı. Ben olsam ben de isyan ederdim. Tasarımcılar da kendi açılarından haklılar ama böyle giderse ve birbirlerine arka çıkmazlarsa podyumda Türk modellere veda edeceğiz.

        Diğer Yazılar