Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ESKİDEN cuma-cumartesi tıklım tıklım olurdu sokaklar, mekânlar. Hafta için salı-çarşamba da gezme günleriydi. Ama artık perşembe de bu olaya dahil oldu. Perşembe akşamı çok davet vardı. Ama ben ancak W Hotel’de düzenlenen Ece Sükan’ın ev sahipliğinde yapılan ve sadece 40 özel davetlinin katıldığı Versace davetine katılabildim. Malum trafik, artık birçok şeye yetişemiyorum. Ece ile ayaküstü konuştuk. Artık zamanının çoğunu yurtdışında geçiriyor. Türkiye’de yaşadığı son kötü olaydan sonra bu kararı hızlandırdığını düşünüyorum. Haksız sayılmaz. Ve davet sonrasında hızla İstanbul gecelerine doğru yol alındı tabii. Nişantaşı kalabalıktı ama ben bu kez rotamı Boğaz tarafına kırdım. Perşembe gecesi Boğaz’ın yeni mekânı Desibel’de de Yol Project vardı.

        Gece hayatının gezen yüzleri de mekânı doldurmuş. Bu arada Desibel kısa süre önce açıldı ama hemen müdavimlerini yarattı. Unutmadan eğer Ebru Gündeş’ler, İbrahim Tatlıses’ler, Dilber Ay’lar, Ankaralı Namık’lar, Turgut’ları dinlemek istiyorsanız adresiniz Desibel. Çünkü o şarkılar çalıyor. Ama bence biraz daha geç saatlere bırakmaları lazım bazı şarkıları. Çünkü malum gece uzun. Bu arada Desibel, Sortie’in üst katı. Gitmek isteyenlere. Perşembe gecesi ben uzun süredir gitmediğim Masquerade’ye gittim. Orası başka bir dünya gerçekten. Her gittiğimde bunu söylüyorum. Özellikle futbolcuların tercih ettiği mekânda eğlenmek için gerçekten orayı çok sevmek gerek. Bir de tabii birlikte gittiğiniz arkadaşlarınızı. Yoksa o mekândan eğlenmeden çıkmak imkânsız.

        Monica geliyor

        HEYECANLANDINIZ değil mi? Ama Monica derken Bellucci olandan bahsetmiyorum. Bu Monica başka. Yani boğazın kenarında Emirgan’da bir mekân adı. Ben isme bayıldım. Ve bu mekânda sadece makarna ve pizza olacakmış. Benim de yanıldığım ve “Burası çok uzak, bu tarafta zor iş yapar” dediğim La Boom’un yaratıcısı Umut Evirgen açıyor Monica’yı. Umut henüz 24 yaşında. Ama güzel mekânlar yaratıyor. Tabii bu tek başına olabilecek bir iş değil. Ekibini sağlam kuruyor ve onların da fikirleriyle yol alıyor. Ercan Gümüşkaya da bunların başında geliyor. Perşembe akşamı spontan bir şekilde La Boom’a gittim. Yine kalabalıktı. Şef Fikri Usta tek tek masaları dolaşıyor, yemeklerini sunuyor. Herkese karşı ilgi var. Hemen yanındaki pizzacıda zaten üç masa var ama buzdolabının gerisinde bulunan Gizli Saklı’da ise iğne atsanız yere düşmüyor. Kapının önü tıklım tıklım. Murat Dalgılıç’ın vokalisti Zeynep sahnede şarkılar söylüyor. Gizli Saklı küçük bir mekân ama sahne de var içinde, masalar da, loca da her şey var. Ünlü isimler de. Benim olduğum gece Sinem Güven, Alara Koçibey, Merve Özbey oradaydı. Ben çıkarken de insanlar hâlâ geliyordu. Bana göre Gizli Saklı’nın tek sorunu var, barın üstüne oturan insanlar. Zaten mekân küçük. Kötü gözüküyor. Bir de barın köşesinde duran insanlar, sadece kocaman popolar izliyor. Lütfen bu konuya dikkat.

        İNTİHAR ETMEK

        EĞLENCEDEN bahsediyoruz. Gülmekten, hayatı yaşamaktan bahsediyoruz. Yazıyoruz, çiziyoruz, yaşıyoruz, gülüyoruz. Mehmet Pişkin’in olayı ardından “Yaşıyoruz işte geçiyor günler”, “Sağlıklıysak en büyük zenginlik bu”, “Bir şeye inanmak gerek ayakta kalıp savaşmak için” deniyor.

        Deniyor da deniyor. Ben en çok da, “Sağlıklıysan hayattaki en büyük zenginlik” cümlesine katılıyorum. Bir de ailen sağlıklıysa. Gerisi boş. Zaten herkesin gideceği son durak ölüm. Zaten dünya malı dünyada kalıyor. Ama intihar çok ayrı bir durum. Gerçekten keşke hiç kimse bu noktaya gelmese. Kimse kendi hayatını sonlandırmasa. Ne olursa olsun gerçekten çok acı. Dili, dini, ırkı ne olursa olsun çok acı. Bu iki gündür de hep bunlar konuşuluyor. Mehmet Pişkin’i habertürk.com yazarı Işıl Cinmen yazmış. Kendisini tanıyormuş. O bile hâlâ inanamıyor. Işıl, “İnsan çok karmaşık bir varlık” diyor. Bu cümlesine takıldım. Doğru bazen kendimizin yaptığına bile inanamıyoruz. Karışığız, karmakarışık. Ve çok acımasız. Hayvanlara, çocuklara hatta kendi varlığına işkence edebilen, gözünü karartabilen bir varlık insan. Çözülemeyecek kadar da derin. Ama intihar kimseye yakışmayan bir gerçek.

        Bu akşam

        GEÇEN hafta açılacak diye beklediğimiz Cenk Eren’in Cabaret’i bugün açılıyor. Etiler’de aklınızda bulunsun.

        Diğer Yazılar