Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL gibi korna sesi yüksek, sinirleri her daim yüksek limitte yaşayan, bol trafikli, her an her felaketin başınıza gelebileceği, gecesi ayrı gündüzü ayrı yüksek tempolu bir şehirde yaşıyorsanız; Dubai size cennet geliyor. Öyle ki bu memleketin sinirleri fazlasıyla alınmış. Korna sesi yok, kavga yasak, yerde bir tek sigara izmariti göremiyorsunuz, tertemiz, hırsızlık, taciz, darp sıfır noktasında. Geçmişini, öyle yüzyıllarca anlata anlata bitiremeyeceğiniz bir tarihe sahip olmayan 21’inci yüzyıl şehri Dubai’de müze bile var, üstelik kapısı kuyruk.

        Dubai’ye 120 kişilik bir grupla geldim. Akza Nobel Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altan ve ailesinin ev sahipliğinde bayileriyle güzel bir tatil gerçekleştirdik. Eksiksiz, kusursuz. Daha önce de bahsettiğim Hangover tatillerinin sahibi Tinkon’dan çıkma tatil tabii Atilla ve Feyzan Bingöl organizasyonu. Girilmeyen kulüp ve mekân kalmadı diyebiliriz.

        PARFÜM KOKUYORLAR

        Müslüman şehri Dubai’de dediğiniz ilk şey “Oh be ne kadar temiz” oluyor. Memleket temiz. Sokakları pırıl pırıl. Üstelik insanları buram buram parfüm kokuyor. Hemen “Sen kötü mahalleleri gezmemişsin. Sosyetik yerlerde dolaşmışsın, o yüzden kokuyordur” demeyin. Eski Dubai’den yeni Dubai’ye kadar her yeri köşe bucak gezdim. Sokaklar pırıl pırıl. Kimse kapısının önüne çöp koymuyor. Yani yumurta kabukları, balık kılçıkları yok sokak aralarında bizdeki gibi. Yani tıpkı Müslümanlığın ilk şartı olan temizlik gibi temizler. Yani bizim de olmamız gerektiği gibi. Kimse kusura bakmasın ama bizim sokaklarda biraz yan komşu ne yemiş ne yememiş biliyorum. Kapı önüne çöp koyma alışkanlığımızdan vazgeçemedik.

        Kıvanç ve ‘Muhteşem Yüzyıl’ afişleri

        DUBAİ’NİN ana caddelerinde Kıvanç Tatlıtuğ ve ‘Muhteşem Yüzyıl’ afişleri asılı. Arap halkı bunlara bayılıyor. Olmazsa olmazlar arasında kesinlikle Türk dizileri geliyor. Kanalların da ilk sıralarında Türk dizileri bulunuyor. Kıvanç Tatlıtuğ’a ayrı bir hayranlıkları var. Birçok Dubaili zengin, Kıvanç’ı doğum günü partilerine davet etmiş. Hatta istediği kadar para vermeyi bile teklif etmişler. Ancak Kıvanç bu tarz teklifleri kabul etmemiş.

        HAYAL KURDURAN SÜİT

        KRALLARIN kaldığı oda olarak anılan Atlantis The Palm Hotel’de bulunan Royal Süit’in geceliği 35 bin dolar. Dünyada 2 şubesi olan otelin köprü kısmında bulunan odada okyanusun içinde uyuyorsunuz. Tuvalete, banyoya girdiğiniz zaman ayaklarınız altında köpekbalıkları yüzüyor. Öyle ki, bu odada kalmak için hem cesaretinizin olması hem de cebinizin dolu olması gerekiyor. Dünyaca ünlü isimlerin de kaldığı otelin Türk müdavimleri de çokmuş. Ama anlaşma gereği otel asla isim açıklamıyor.

        Elvir Baliç’in Dubai keyfi

        DUBAİ’de Atlantis’i gezinirken gözüme eskiden hem Fenerbahçe hem de Galatasaray’da top koşturan Elvir Baliç takıldı. Tek başına güneşin keyfini çıkaran Elvir, bir köşede öylesine kafa dinliyordu. Biraz yaşlandığını itiraf etmem gerekir. Biraz da kilo almış.

        30 yaşını geçmiş kadınla EVLENENE 2 KAT PARA

        ■ Turkcell akıllı yurtdışı paketi Birleşik Arap Emirlikleri’nde geçmiyor. Daha çok yeni anlaşmayı iptal etmişler. Telefonda internet kullanırken dikkat! Dönüşte ciddi bir faturayla karşılaşabilirsiniz.

        ■ Dubai’nin simgesi Burj Al Arab’ın da çok net gözüktüğü ve tüm turistlerin ilk uğrak yeri olan Jumeirah Plajı sıcak bir Dubai gününde tatilcileri ağırlıyordu.

        ■ Oldukça güleryüzlüler.

        ■ Arap vatandaşların iş olarak yaptıkları en düşük iş pasaport memuru olmak. Tezgâhtar, işçi, temizlikçi gibi görevlerde çalışmıyorlar. En düşük maaş ise 7 bin dolar.

        ■ Kadın hakları pek güzel. Kadınlar bankada, hastanede, metroda sıra beklemiyor. Arabalarını bile park edecek özel yerler var.

        ■ Masada oturan tek bir çocuk bile varsa asla sigara içemiyorsunuz. Eğer içerseniz mekân 10 bin dirhem ceza ödüyor.

        ■ Eğer şöhretli birinin fotoğrafını çekerken izin almazsanız onun da cezası var. Fotoğrafı çekilen kişi şikâyetçi olursa 6 ay hapis cezası alıyorsunuz.

        ■ Taksimetre 5 dirhemden açılıyor. Gece tarifesinde ise 5.5 dirhem oluyor.

        ■ Dubai vatandaşlık vermiyor. Kendi vatandaşının ise dünyanın her yerinde okul masraflarını devlet ödüyor. Ve sağlık masrafları da bedava.

        ■ Kendi vatandaşı yabancı biriyle evlenmediği sürece devlet evlenirken arsa veriyor. 30 yaşını geçmiş bir kadınla evlenen adama ise 2 kat para veriyor. Amaç evliliğe teşvikmiş efendim.

        ■ Metro yeraltında değil yer üstünde gidiyor.

        ■ Sokaklarda en çok hindistancevizi satılıyor. 10 dirhem.

        Not: Yarına da tabii ki gece kulüpleri ve safari notları gelecek.

        Diğer Yazılar