Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SON zamanlarda sosyal medyada, Instagram’da like savaşı yaşanıyor. Artık takipçi değil like sayısı daha önemli olduğu için birçok kişi like satın alıyor. Çünkü artık hiç kimse kimseyi like’lamak istemiyor. O yüzden de like sayıları gün geçtikçe düşüyor. Bunun için de birçok kişi fotoğraflarına like satın alıyor. Çünkü insanlar birbirinin like’larına bakıp “Beni geçmesin. Neden like’layayım ki?” diyor.

        Tuhaf ama gerçekten yaşanan bu. Artık ne kadar like alıyorsan o kadar önemlisin durumunun çok fazla yaşandığı günlerdeyiz.

        FOTOĞRAF KOYMANIN SAATİ VAR

        SOSYAL medya deyip geçmeyin. Artık birçok kişinin ekmek kapısı olan Instagram’da her şeyin de bir saati var. Neyi, nasıl paylaşacağınız çok ama çok önemli. Öyle her saat her şeyi paylaşamazsınız. Paylaşsanız da etkili olmayabilir.

        Özellikle belli bir saatte asla like gelmiyor. O yüzden de sabah, öğlen, yemek saati ve akşam saatleri çok ama çok önemli. Cuma-cumartesi daha geç saatlerde koyduğunuz her fotoğraf çok etkili ama öğlen saatlerinde birçok kişi koşuşturma durumunda oluyor. Çocuklarıyla ve ailesiyle ilgileniyor. Alışverişte olduğu için like gelme sayısı çok düşük. Ama akşam saatlerinde daha çok zaman geçiriyorlar sosyal medyada. Ve tabii birçok kişi de bu tarz cümleler kuruyor:

        ■ Ben gezilere sadece güzel fotoğraf çekip Instagram’a koyayım da like gelsin diye gidiyorum. Yoksa hiçbirine gitmek istemiyorum. Ama Instagram için gerekli.

        ■ Ben saati kurup kalkıyorum. Sabahları özellikle kahvaltı fotoğrafı koyuyorum. Ya da güzel manzara resmi. Sonra tekrar yatıyorum.

        ■ İnsanlar birbirlerini kıskançlıktan like’lamıyor. Bazıları kendi like sayısını geçmesin diye de başkalarının fotoğraflarına like yapmıyor.

        ■ Ben ünlülerle özellikle takipçi sayımı yükseltmek için fotoğraf çektirip koyuyorum. Birçoğunu sevmiyorum bile ama hangi ünlüyü görürsem hemen yapışıyorum yakasına.

        ■ Beni takip edeni ederim, like’layını like yaparım. Onun dışında asla ne takip ederim ne de like yaparım.

        ■ Ya beni sevmeyen, çekemeyen insanlar var. Onlar beni gizli gizli takip ediyorlar, biliyorum.

        ■ İnsanlar like ve takipçi satın alıyor. Birçok firma da bunu bile bile like ve takipçi satın alan kişilerle gidip çalışıyor. Neden bunu yapıp kendilerini kandırıyorlar anlamıyorum.

        SOSYAL MEDYASIZ OLMAZ

        DİZİLERE KIYAFET VERİYORLAR

        SOSYAL medya güzel iş imkânları da yaratıyor. Güneş Bayrak ve Deniz Erginel, Opia İletişim’i kuran iki başarılı isim. Şimdi birçok firmayla çalışıp tüm dizilerdeki kıyafetleri hazırlıyorlar. Deniz ve Güneş, Başak Dizer ve Deniz Marşan yolunda ilerliyorlar. Hatırlarsanız Başak ve Deniz ‘Aşk-ı Memnu’ dizisiyle hayatımıza girmiş ve reklamlarda bile oynamışlardı.

        Diğer Yazılar