Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YAZA şunun şurasında ne kaldı ki? Otomobillerin camları yavaş yavaş açılmaya başladı bile. âdettendir “En çok hangi şarkı çalıyor” nabzı yoklanacak. Hangi şarkı tuttu, hangi şarkı tutmadı analizleri yapılacak. Tam da zamanları. Açık mekânlarda eller havaya kalkacak, beach’lerde en çok hangi şarkı çalıyor onu takip edeceğiz. Bir iki ay önce çıkan albümler daha çok kendini gösterecek. Daha cesur, daha güzel klipler çekilecek. (Tabii RTÜK ölçüsünde. Malum ölçüler değişti. Daha doğrusu cesur kelimesinin anlamı değişti. Yani klipler daha kıvamında çekilecek diyeyim buna tam yerinde olur.) Anlayacağınız müzik dünyasında hareketli günler yakın. Eskiye oranla çok hareketli olmasa bile hareketleniyor işte. Peki neler mi olacak? Şöyle müzik dünyasında bir tur atalım bakalım neler oluyor? Neler olacak? Kimlerin albümleri çıktı, çıkacak?

        Bu albüm iş yapar

        TARTIŞMALAR, kızgınlıklar şöyle bir köşede dursun, Sibel Can’ın ‘Arabesque’ albümü iş yapar. Hem de çok iyi iş yapar. Tam damar, tam olması gereken arabesk. Şarkıları ITunes’tan dinlerken çocukluğum geldi aklıma. Tüm bu şarkılara 80’lerden aşinayım. Ablamlar evde arkadaşlarıyla toplaşır, 7’den 70’e yabancı, Türkçe, arabesk, hiphop derken tam bir cümbüş yaşanırdı. İşte bu şarkılardan birçoğu kulağıma o zamanlardan aşina. O yüzden dinlerken çocukluğum geldi gözümün önüne. Yoksa sonrasında defalarca dinledim tabii. ‘Benim Hayatım’, ‘Seninle İlk Defa’, ‘Mavi Mavi’, ‘Gülüm Benim’, ‘Bir Kulunu Çok Sevdim’, ‘Mutlu Ol Yeter’... Ne güzel şarkılar bunlar. Hep diyorum ya bizim damarımızda arabesk var. Madonna, Rihanna dinler, sonra arabeske geçeriz. Dinlemiyorum diyen de yalan söylüyor, inanmayın. Helal olsun Sibel Can acayip güzel yorumlamışsın. Ba-yıl-dım.

        Bergüzar hep şarkı söyle

        BEN bu kadının yaptığı her işi seviyorum. Hem de çok seviyorum. Çünkü gerçekten hakkını vererek yapıyor. ‘Aykut Gürel Presents Bergüzar Koral’ albümünde 70’lerden günümüze 12 Sezen Aksu şarkısı yorumlamış. Bağırmadan, çağırmadan, dağıtmadan, kırmadan, dökmeden o kadar güzel yorumlamış ki, dinlerken doyamıyorsunuz. İçinize çekmek istiyorsunuz tüm sözleri, tınıyı. Gerçekten kaliteli işler yapıyor Bergüzar Korel. Bu da onların en başında yer alıyor. Bu arada lütfen şarkı söylemeye devam etsin. Hem de hiç pes etmeden. Hatta yeni şarkılar hazırlansın Bergüzar Korel için. Çünkü bunun gerçekten çok iyi hakkını vermiş.

        Steril sevda

        NAZAN Şoray denince aklıma hep ‘Hal Hal’ geliyor. Ne şarkıymış değil mi hâlâ akıllarda. Yeni nesil pek bilmez ama önemli şarkılardan biriydi. Bu arada uzun yıllar sonra ‘Steril Sevda’ isimli bir single çıkarmış Nazan Şoray. Kimisi “Ne gerek vardı” diyor ama ben çok gerek olduğunu düşünüyorum. Bırakın insanlar öyle ya da böyle müzik yapsın. Şarkı söylesin. Gönül vermiş, kanına girmiş bir kere, çıkmaz ki. Bu anlamda insanların üretmeye devam etmesinden yanayım ki Nazan Şoray’ın sahne çalışmaları ara ara devam ediyor. O anlamda da yeni şarkılara zaten her zaman gerek olur.

        Olan biten

        CEM Belevi’nin ‘Alışamıyorum’ şarkısını her yerde duymaya başladım. Bu iyi bir şey. Şarkı dillere dolandı. n MURAT Evgin ‘Kaderimsin’ isimli yeni bir albüm çıkarmış. ‘Kaderim’ şarkısında Öykü Gürman ile düet yapıyor Murat. ‘Bambaşka Bir Şehir’ şarkısının da 10’uncu yıl versiyonu var albümde. n DEMET Akalın yeni albüm hazırlığında. Birçok kişi “Demet albümü olmazsa yaz gelmez” diyor. O anlamda yaza Demet albümü şart. Gerçekten olmazsa olmaz. n AYLA Çelik’in ‘Bağdat’ şarkısını, özellikle Beyaz ile olan düetini ilk yazdığımda birçok kişi “O ne” demişti. Şimdi görüyorum ki şarkı her yerde çalıyor. Neredeyse dillere marş olmuş durumda.

        Diğer Yazılar