Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EN son Gülşen’in ‘Dan Dan’ şarkısı için Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) “Telefonla arkadaşlık hizmeti veren kadınların reklamına benziyor” demişti. Şimdi de sözlerinden dolayı ceza kesilmiş. Diyor ki RTÜK: “Şarkıdaki ‘Öldürürüm kendimi, dan dan dan’ şeklinde ifade edilen sözlerle istediğini elde edemeyince silahla kendini vurma mesajı verilmektedir.” Gülşen’in kaderi midir bu yoksa gerçekten başka bir şey mi var bilemiyorum ama Gülşen bu şarkıdan bayağı bir çekmiş durumda. Memlekette taciz, tecavüz almış başını gidiyor. Herkesin elinde silah. Çıkarıp rastgele ateş açıyor. Haberlerde izliyoruz, sürekli bir silahla yaralama. Hayır bu şarkılar mı yönlendiriyor bu insanları yani? Ha bir de zaten bu şarkıya gelene kadar asmalı, kesmeli, vurmalı, kırmalı, yakmalı şarkı sözlerine gelirsek, RTÜK çıkamaz işin içinden. Şöyle oturup şarkılara bir baksa, uzun bir liste yapması şart. Bu arada bu şarkılar insanı etkiliyorsa; taciz, tecavüz, adam öldürme, intihar gibi durumların sonu gelecekse tüm şarkılara ceza kessin. Kimsenin gıkı çıkmaz. Şarkıları yapan kişilerin bile.

        Bravo Gurur

        ALLAH rahmet eylesin, Oya Aydoğan harika bir evlat yetiştirmiş. Gurur Aydoğan önceki gün bir defileye çıkmış. Kendisini eleştirenlere de “Annem yas tutmamı istemezdi. Çalışmamı isterdi” demiş. Aynen öyle. Oya Aydoğan’ı tanıdığım kadarıyla çalışmayı acayip seven, asla boş oturamayan bir kadındı. Bu, tüm kadınlara da örnek olmalı. Bütün kadınlar çalışmalı, kendi ayaklarının üzerinde durmalı. Asla oturmamalı ve durmamalı. Bravo Gurur. Devam.

        SİZ UYURKEN

        ■ Alaçatı Cura tuvalet önünde bir adam “Bak kardeşim, sen istedin çıktık. Bırak eğlenelim. Sürekli ‘Gidelim’ deme. İstiyorsan çek git” diye söyleniyor. Diğeri de “Seni bırakamam burada” diyor. Adam “Neden?” diye sorunca, arkadaşı “Beğendiğim kız burada. Ben gidersem sen asılırsın” dedi. Duyduğum cümleden inanın utandım. Kafamı yere indirdim onlar da utanmasın diye ama hiç oralı değillerdi.

        ■ Alaçatı köy içinde bir grup midye yiyor. Koca midye çanağının içine girmişler, bütün midyeleri yediler desem yeridir. Finalde özellikle gidip sordum, 350 midye bitirmiş 8 kişi.

        Yemeden geçme

        ARADA yemek tavsiyesinde bulunuyorum biliyorsunuz. Bu 2 yeri söylemeden geçemeyeceğim. Gerçekten lezzetli yemekler yemek istiyorsanız Alaçatı’daki bu 2 yere mutlaka uğrayın derim.

        ■ Fava: Rakı-balık. Hatta “Şöyle güzel meze yiyelim” diyorsanız Alaçatı’da Fava’ya uğramadan gelmeyin. Geçen sene yakaladığım lezzet yerli yerinde duruyor. Bir mekânı kalıcı yapan en önemli faktör de lezzetin değişmemesidir. Ayrıca suda balığı mutlaka deneyin derim.

        ■ 1850 Kemalpaşa: Alaçatı demek bir nevi kahvaltı da demektir. Malum kahvaltıları pek meşhurdur Alaçatı’nın. Cumartesi günleri semt pazarı kurulur. Ben bir pazara uğramadan, bir de 1850’de kahvaltı etmeden dönmem. Mekân sahipleri kendi topraklarında yetiştirdikleri ürünleri önünüze getiriyor. Domatesi, biberi, salatası ve hatta zeytini, reçeli, peyniri kendileri yapıyor. Börekleri, poğaçaları hiç söylemiyorum. Gerçekten lezzetli bir kahvaltı istiyorsanız mutlaka uğrayın. Diyeti de unutun.

        Diğer Yazılar