Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Son yıllarda sosyal medya fenomenleri birbiri ardına ortaya çıkıyor. Ve herkes onların yerinde olmak istiyor. Şimdi de herkesin hayalini sosyal medyanın yeni fenomeni İtalyan işadamı Gianluca Vacchi süslüyor. Onun yaşadığı hayatı yaşamak için yanıp tutuşuyor, hayal kuruyorlar. Çünkü Gianluca Vacchi’nin hiçbir şey umurunda değil. Spor yapıyor, oynuyor, göbek atıyor, tatil yapıyor sürekli. Harika bir evi var. Teknesi var. Para derdi yok. Ve etrafında hep güzel kızlar var. Yaşı ilerlemiş olabilir ama umurunda değil. Dünya patlasa, çatlasa, yer yerinden oynasa Vacchi’nin tek derdi tatil, spor, dans. Lüks hayat, oh ne rahat durumu anlayacağınız. Dünya için konuşmuyorum ama Türkiye’de genelde herkes bu sosyal medya fenomenlerini takip ediyor ve “Bu adamın yerinde olmak istiyorum”, “Oh bu kadının hayatını yaşamak istiyorum. Kadına bak” gibi cümleler kuruyor. Sizi bilmiyorum ama benim etrafımda çok fazla şu ara. Parası olmayan kurabilir normal gelebilir bu durum ama parası olan, zengin, işadamları da istiyor. Nedenlerini de, “Dünya umurunda değil”, “Oh, hayat ona güzel”, “Adamın özgüveni müthiş”, “Onun yüzünden spora başladım”, “Benim de etrafımda öyle kızlar olsun istiyorum” vb. diye sıralıyor. Ve kendilerini İtalyan işadamını izlemekten alıkoyamıyorlar.

        Bir dönem popüler olan Dan Bilzerian ile Gianluca Vacchi’nin farkı da çok açık ve net. İtalyan işadamı silah, şiddet sevmiyor. Sadece spor, diyet, dans ve güzel şeylerin peşinde. Yani doğru yolu bulmuş durumda.

        HER GÜN BİR YENİSİ EKLENİYOR

        Ayrıca farkında mısınız bilmiyorum ama bu durumda çok büyük tehlikeler var. Kısaca sıralamam gerekirse:

        1- Tüm genç kızlar Kim Kardashian ve ailesi olmak istiyor. Malum bu aile hiçbir şey yapmıyor. Sadece, giyiniyor, süsleniyor, makyaj yapıyor. Popo kıvırıyor ve gündeme geliyor.

        2- Instagram’da açtıkları “Zengin ailelerin çocukları” hesapları ile ortalığı kasıp kavuran bir nesil var. Bu nesil zenginliklerini, paralarını, uçaklarını, kıyafetlerini, çantalarını, mücevherlerini sergilemekten geri durmuyor. Ve malumunuz birçok genç kız onların yaşamlarını hayal ediyor. Ben biliyorum böyle tam gelişme çağında olan üç beş genci. Hepsi de 13-16 yaş arasında olan bu zengin çocukları acayip takip ediyor. Artık anne ve babalar Allah yardımcınız olsun.

        3- Ve bizim son fenomenler: Kerimcan Durmaz ve Caner Çalışır, “Ablan star bebemmm” dedikçe, “Tikel”, “Alıkma” dedikçe takipçileri çoğalıyor. Ve onlar gibi konuşmaya başlayanların sayısı bir hayli yüksek.

        Yani diyeceğim odur ki...

        1- Kimse çalışmak istemiyor.

        2- Herkes zengin olmak istiyor.

        3- Lüks evlerde yaşayıp lüks arabalara binmek istiyor.

        4- Sürekli alışveriş yapmak istiyor.

        5- Ünlü, şöhretli ve takip edilir olmak istiyor.

        Ve bu sebeptendir ki sosyal medya fenomenlerine her gün bir yenisi ekleniyor.

        Yaşını, mevkiini, durumunu önemsemeden birileri çıkacak. Ben mesela son günlerde Türkiye’den de İtalyan işadamı gibi “Tamam artık yeter” diyecek birilerinin çıkacağını düşünüyorum. Yakındır anlayacağınız. Az kaldı.

        BU NASIL BİR YÜREK?

        Kader Kaya’nın katilinin ifadelerini okurken “İki çocuk babası. Bunları yaparken hiç mi o 17 yaşındaki daha çocuk denebilecek küçüğe acımadı?” diyor insan. Ve “Bu adam çocuklarına da mı hiç acımadı?” diye daha acı bir gerçekle yüzleşiyor. Çünkü burada sadece Kader’in hayatını yok etmiyor. O cani adam karısının, eşinin, dostunun, anasının, babasının ve en acısı çocuklarının hayatını mahvediyor. O iki masum çocuk bir ömür boyu cani babalarının yaptığı bu iğrençliği beyinlerinde taşıyacak. Başka söze gerek var mı? Allah o iki masum çocuğa bir ömür boyu yardım etsin.

        Diğer Yazılar