Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SON zamanlarda tam bir ‘Escobar’ çılgını olsam da ‘İçerde’ beni de içeriye aldı. ‘İçerde’nin içine bodoslama daldım. Önceki gün SHOW TV’de yayınlanan dizinin belli ki topluca müptelası olacağız.

        Çağatay Ulusoy, Aras Bulut İynemli, Mustafa Uğurlu ve Çetin Tekindor. İnanılmaz bir kadro. Gerçekten bayıldım. Bu dizi bu sene açık ara önde gider. Bir kere acayip çok konuşulur. Ki zaten önceki gün sosyal medya da bunu gösterdi ‘İçerde’ hashtag’iyle. Peki neden mi bu diziyi izleriz?

        1-Konu çok güzel.

        2-Yönetmeninden senaristine ve yapımcısına kadar ekip çok deneyimli. Şimdiye kadar yaptıkları işlerin neredeyse tamamı tutmuş.

        3-İzleyiciyi çok iyi tanıyorlar.

        4-Çekim, sahneler gayet iyi.

        5-Ve kadro muhteşem.

        Çağatay Ulusoy: Neredeyse bebek halinden tanıyoruz. O kadar aşinayız kendisine. Modellik yarışması, ilk dizisi derken çok yol kat etti. Bir kere kendini acayip geliştirdi. Her dizisinde üstüne koyuyor. Çetin Tekindor gibi bir ustanın karşısında çok iyi oynadı, asla göze batmadı. Yani ilk başlardaki o boş boş bakan çocuk gitmiş, gerçekten hissettiren, oynayan bir usta gelmiş.

        Aras Bulut İynemli: Oynadığı her rolü iyi hissettiriyor. Ben sıkı takipçisiyim. Çağan Irmak’ın ‘Tamam Mıyız?’ adlı sinema filminde iki kolu olmayan bir gencin hissini nasıl verdiyse, ‘İçerde’de de kaçırılmış bir çocuğun duygusunu çok iyi yansıttı.

        ‘Adımı bilsin yeter’

        USTA sen nasıl bir oyuncusun öyle? Çetin Tekindor, Amerika’da bir oyuncu olsaydı o Oscar heykelciğine defalarca aday gösterilirdi ve kesin alırdı da. Her dizisinde bir başka adam olur mu? Her dizisinde gözlerinizi ayırmadan izler misiniz bir adamı?

        Pazar günü HT Pazar ekinde Ekin Türkantos’un harika bir işi vardı. Çağatay Ulusoy ve Aras Bulut İynemli birbirleriyle röportaj yapmış. Çetin Tekindor’un adı geçtiğinde Çağatay Ulusoy “Tir tir titriyorsun karşısında. Onunla oynamak gurur veriyor” diyor. Ben olsam ben de titrerdim.

        Aras Bulut İynemli ise çok güzel anlatmış duygusunu. “Ekranda izlediğimiz, büyüdüğümüz Çetin Abi’yle karşılıklı oynuyorsunuz şimdi. ‘Aras’çığım nasılsın?’ diyor mesela, ‘Çağatay’cığım merhaba’ diyor. Adını biliyor abi, bu bile o kadar değerli bir şey ki. Gurur veriyor” diyor.

        Gerçekten Çetin Tekindor adını söylesin yeter. Bir keresinde kendisi için bir yazı yazmıştım. Bana mail attı. O kadar heyecanlanmıştım ki anlatamam. 20 senedir bu işi yapıyorum, neredeyse tüm oyuncuları, sanatçıları, şarkıcıları tanıyorum. Böyle bir heyecan yaşamadım. O mail’i açarken yaşadığım heyecanı anlatamam.

        BU DEMEK OLUYOR Kİ!

        Çetin Tekindor röportaj vermez. Pek ortalarda gözükmez. Kimselerle konuşmaz. Haberleri çıktığı zaman ne bir gazete patronunu arar, ne şikâyet eder, ne de sitem eder bir gazeteciye. “Benimle sürekli röportaj yapılsın, her gün gazetelerde olayım” demez.

        Yıllardır sadece oynuyor. Ama o kadar etki bırakıyor ki herkeste oynarken. Daha ne olsun? İşte gerçek oyunculuk. Bir bir daha iki. Fazla söze gerek yok. Sen oyna usta. Sen oyna yeter ki. Sonuna kadar oyna.

        Mevzunun kıyafet olması ne acı

        BUNU defalarca yazdık çizdik. Mevzu ne şort, ne türban, ne pantolon, ne etek. Mevzu zihniyet, eğitim. Aile Bakanı Betül Sayan Kaya, “Kıyafetten olmasına iki kat üzüldüm” demiş. Çünkü kendisi de bu konuda sıkıntı çekmiş. Biliyor, anlıyor. Bakan Betül Sayan Kaya “Kıyafetim yüzünden amacımdan engellenmiş olmak içimde yaradır” diyor.

        Sanırım bunu yaşamayan anlamıyor. Yani kim anlamıyor, erkekler anlamıyor. Bir erkek kıyafet yüzünden hiç sıkıntı yaşamış mıdır? O yüzden Meclis’te olan tüm bakanların bunu anlaması da biraz geç oldu. Ama oldu. Şükür Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli “Benzer hadiselerde tutuklamayı zorunlu hale getirecek yasa için Adalet Bakanlığı çalışıyor” dedi.

        Ne olur biraz hızlı çalışsınlar. Hani bir günde dikilen şu binalar, apartmanlar var ya. İşte onlar gibi bu karar da bir günde çıksın lütfen. Öyle haftalarca, aylarca beklemesin. Bekleyecek durumda değiliz çünkü. Gerçekten bunu ancak yine Bakan Betül Sayan Kaya anlar. Beklenecek durum yok. Biz kadınların artık biraz kendini güvende hissetmesi gerek. Bu cezalar küçük de olsa yıldırıcı, korkutucu olacaktır.

        Diğer Yazılar