Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ESKİDEN sadece rakı-balık için gidilen Arnavutköy şimdilerin en popüler eğlence merkezi oldu. Ve gerçekten aldı başını gidiyor. Cuma akşamı da oradaydım. Geçen seneye göre katlanarak çoğalıyor eğlence. Sokaklar tıklım tıklım. Arnavutköy’de 25 mekânın sadece 2’si sokakta hizmet veriyor. Ve bu durum da “Yeni Asmalı Arnavutköy oldu” düşüncesini yaratıyor. Peki gerçekten öyle mi?

        Her açılan mekân da anında popüler oluyor. Bugün ilk Arnavutköy’de mekân açan ve sokakta hizmet veren Any’nin sahibi Hülya Yazdıç’a, Asmalımescit’te de bir dönem mekânları olan Hudson’un ortaklarından Uğur Karabayır’a, Whisper Figen Erenel’e ve Arnavutköy’de yine sokakta hizmet veren Alexandra Bar’ın danışmanı Bilal Mert’e şunları sordum:

        1-Arnavutköy neden bu kadar popüler oldu?

        2-Arnavutköy’e yeni Asmalımescit diyebilir miyiz?

        3-Arnavutköy müşterisinin profili nedir?

        Buyurun Arnavutköy dosyasına. Geçen sene popüler olan ve bu sene de katlanarak büyüyen Arnavutköy’de neler oluyor?

        Hudson-Uğur Karabayır: ‘Arnavutköy’de hayat sokakta değil içeride’

        1-Şehrin merkezinde olması ve alternatif lokasyonlardan uzak olması en önemli etken oldu. Zaten kalabalık olan mekânlar yeni konseptlerin gelmesiyle daha çekici bir lokasyona dönüştü.

        2-Asmalımescit’te işletmeleri olmuş ve şu anda Arnavutköy’de işletmesi olan biri olarak şunu söyleyebilirim ki ikisi kesinlikle benzer değil. Farklı yeme-içme kültürlerine ve farklı kitlelere hizmet veren 2 ayrı lokasyon. Arnavutköy’de hayat sokakta değil tam tersi içeride.

        3-Kitle yemek ve mekânlarda daha uzun zaman geçirmek isteyen bir kitle.

        Any-Hülya Yazdıç: ‘Asmalımescitlileri de burada görebiliyoruz’

        1- 3 sene önce aslında balıkçılarıyla popüler bir lokasyondu. Fakat doğal mahalle yapısını kaybetmediği için daha popüler olmayı hak ettiğini düşünerek tüm mahalle sakinlerinin de kendi mekânları gibi hissedebilecekleri bir mekân yarattık.

        2-Mekânların içinde sigara içilmediği için zaman zaman oluşan yoğun sokak kalabalığı nedeniyle Asmalımescit havası var ve eski Asmalımescitlileri de burada görebiliyoruz.

        3-Çoğu zaman ikiye ayrılan bir müşterisi var. Balıkçı ve yeni açılan restoran-bar müşterisi. 2 senedir eklenen profilse sosyal çevreye önem veren bir kitle.

        Whisper-Figen Erenel: ‘Mahalle yapısı bu kadar popüler yaptı’

        1-Karaköy geçici bir hevesti hiçbir zaman çok yükselebilecek bir potansiyeli olmadı. Buna rağmen yenilik her zaman güzeldir, insanlar yeni bir arayış içindeydi. Boğaz hattı üzerinde olması, ulaşımı ve mahalle yapısı Arnavutköy’ü bu kadar popüler yaptı.

        2-Asmalımescit farklı ve bohem bir kitleye sahip. Arnavutköy her kesimi buluşturuyor, şu anda sınırlı mekân alternatifi var ve gelişiyor. Asmalımescit’ten çok daha iyi bir noktaya ulaşacağına inayorum.

        3-Her kitle var Arnavutköy’de. Genç ve rahat bir kesim kendi halinde içkilerini içip eğlenirken daha üst yaş grubu yemeklerini yerken sohbet edebiliyor.

        Alexandra Cocktail Bar- Bilal Mert: ‘Müşteri profili genç ve sorunsuz’

        1-Merkezi sahilde insanların gelebileceği alan kısıtlıydı ve insanlara bu imkân tanındı. Taksim civarında yaşanan olayların da etkisi büyüktü ve çevrede oturan insanların Ulus, Levent, Etiler daha çok seçeneği oldu.

        2-Asmalımescit kesinlikle diyemeyiz. Arnavutköy’ün kendi ruhu var.

        3-Müşteri profili genç, beyaz yakalı, sorunsuz, kasılmadan eğlenmeyi seven, gelir seviyesi yüksek, iyi yerlerde çalışan, eğitim ve kültür seviyesi yüksek insanlar.

        Diğer Yazılar