Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçen sene, “Şöyle koltuğunuza yaslanın. Gözlerinizi kapatın ve 5 dakika düşünün. Sizin için 2015 nasıl geçti? Acısıyla tatlısıyla... İyi mi yoksa ‘Eh işte öylesine’ mi geçti mi? Ve 2016’dan ne bekliyorsunuz? Hadi alın elinize kâğıt ve kalem, yazmaya başlayın. İnşallah 2015’te yaşadığınız tüm kötü olayları geride bırakır, 2016’yı da harika geçirirsiniz” demişim.

        Tam da geçen sene bugün. Peki bu yıl ne oldu. 2016 çok ağır geçti ülkemiz için. Çok acılar yaşandı, çok kayıplarımız oldu. Hayatımızdan çok kişiyi alıp götürdü. Kısacası bizi üzdü çok üzdü. 2016 seni hiç unutmayacağız... Çünkü:

        Bizi çok ağlattın.

        Yüreğimize ateş attın.

        Evleri, ocakları dağıttın.

        Çok ailenin yüreğine acılar verdin.

        Çok anayı, babayı evlatsız bıraktın.

        Askerlerimizi, polislerimizi, masum insanları aldın.

        Ustalarımızı aldın.

        Her dakikamız acı “Son dakika” haberleriyle geçti. O yüzden seni hiç unutmayacağız, hiç iyi anmayacağız. Ne mi istiyorum?

        Önce tabii ki sağlık, sağlık, sağlık. Ve huzur, huzur, huzur. Ve barış, barış, barış...

        Her sene dilediğim gibi bu sene de politikacıların daha anlayışlı oldukları, daha az kavga ettikleri, hatta hiç kavga etmedikleri bir yıl diliyorum.

        Savaşın olmadığı, çocukların ölmediği, parklarda, bahçelerde koştuğu, anasız, babasız kalmadığı, ölmediği, anaların ağlamadığı bir yıl istiyorum.

        Dil, din, ırk ayrımı olmadan herkesin barış içinde, kardeş gibi yaşamasını temenni ediyorum.

        İnsanların birbirine daha saygılı olmasını, özellikle sosyal medyada herkesin ağzına geleni yazmamasını istiyorum.

        Kadınların ölmediği, şiddetin son bulduğu, çocukların korunduğu, kötü niyetli insanların yok olduğu harika bir 2017 diliyorum.

        VE BU GECE SOKAĞA ÇIKACAKLAR SAKIN UNUTMAYIN!

        Mekanlar fiyatlarında farklılık yaparlar. Hesabınızı iyi yapın. O gece ne kadar ödeyeceğinizi önceden konuşup belirleyin. Ki gecenin sonunda kötü bir duruma düşmeyin.

        Bugün her zamankinden daha çok aksar servis. Çünkü en iyisinden en küçüğüne kadar birçok yer çok kalabalık olacağından servisler düzenli olmaz. Sakin olun.

        Mekânlarda “Limitsiz içki var” diye hemen abanmayın. İlk saatlerde tuvaletten çıkamaz, hatta saat 21.00 olmadan kafanızı yana düşmüş ya da tabağın üzerinde bulabilirsiniz. Hayır ben bunlara çok şahit oldum da, o yüzden söylüyorum. Ayarı kaçırmayın. Limitsizse saatlere bölün, sabaha kadar devam edin. Sabah olunca evinizde sızın, gece kulübü tuvaletinde sızıp kalacağınıza.

        Ve tabii topuklu ayakkabı mevzusu. Rahat ayakkabı giyin hanımlar. Malum bir sene boyunca giydiniz kötü topuklu ayakkabıları, ilk akşamdan çıkarmak zorunda kaldınız. Mekânlarda çıplak ayakla hiç hoş olmayan görüntüler sergilediniz. Hem hava da kötü. Rahat ayakkabılar giyin.

        "Yılbaşı gecesi rahat olur” diye sakın düşünmeyin, özellikle İstanbul’da üç katı trafik oluyor. Hem de her saat. O yüzden lütfen arabanızı almayın. Ve alkol alacaksanız zaten arabanızın kapısına bile dokunmayın. Unutmayın, yeni bir seneye girerken dostlarla, aileyle eğleneceksiniz. O yüzden tadını çıkarın. Geceyi kendinize zehir etmeyin.

        Bu gece tacizci, kapkaççı, çok ama çok fazla olaca- ğından önleminizi alın. Özellikle hanımlar, aman dikkat! Malum yeni yılda tacizciler bir kaplan gücünde oluyorlar. O yüzden size rahat vermeyeceklerdir.

        Yanınızda çok para taşımayın.

        2016’YI GERİDE BIRAKIRKEN MAGAZİN DÜNYASI

        Evlenen evlenene maşallah. Ben hâlâ Tarkan’a şaşkınım. Ama 2017’de baba Tarkan’ı görürüz. Yani mega bebek haberi gelir.

        2016’nın son aylarında kendinden çok söz ettirmedi. Ama 2017’de Serenay Sarıkaya’yı çok konuşuruz.

        2016’da ne çok konuşmuştuk Meryem Uzerli’yi. Ama 2017’de evliliğini konuşabiliriz.

        Senenin kazananları ve kaybedenleri oldu aşk konusunda. Cem Yılmaz da onlardan biri. Yani hem çok fazla aşk hayatıyla gündeme geldi hem de çok fazla yalnız. Cem Yılmaz çözülemeyen bir aşk problemi. Ve Arda Turan. Arda’nın aşk hayatını da çözebilene aşk olsun. Tam bir aşk bulmacası yaşanıyor. Hayır biz çözemiyoruz da onlar çözebiliyor mu şüpheliyim.

        İstanbul gecelerinde bu sene öyle çok kazanan olmadı. Hatta kayıplar oldu. Karaköy, Cihangir, Nişantaşı, Etiler eski enerjisinde değildi. Ama yeni mekânlar hız kazandırdı bazı semtlere. Yarın senenin ilk günü magazin turuna devam ederiz. Güzel bir gece geçirin. Harika olsun her şey.

        Diğer Yazılar