Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bazı insanlar vardır kahraman doğar ve kahraman ölürler. Fethi Sekin de onlardandı.

        Öyle bir kahraman ki hani son aylarda vatanına, bayrağına, milletine ihanet edenler var ya, işte onların pis oyunlarını bozacak kadar kahraman. Öyle bir kahraman ki, asırlar boyu anılacak. Hem de en güzelinden, en âlâsından, en şereflisinden.

        Huzur içinde yat Fethi Sekin. Vatanını seven, sahip çıkan hiçbir canlı seni unutmayacak.

        HER GELEN MESAJA İTİBAR ETMEYİN

        Hep oluyor ama bu son olay artık “Yeterrr” dedirtti. Önceki gün İzmir’de bomba patladı. Saniyesinde başladı, “Yok orası kapanıyor”, “Yok burası boşaltılıyor”, “Yok evden çıkmayın”, “Kanyon’u boşalttılar şimdi” “Zorlu’da tüm mekânlar kapandı”, “Beymen Brasserie boşaltılıyor şu an” diye. Ama nasıl durmuyor telefonumun mesajı ve soysal medya. Tam bomba patlamış, bir arkadaşım sesli mesaj gönderiyor.

        Sesli mesajda kadın, “Zorlu’da bir mekâna eşimin doğum günü için rezervasyon yapmak için aradım. Mekân sahibi tanıdık bana, ‘Gelmeyin, can güvenliği yok, Zorlu’yu boşaltıyorlar, sizi koruyamam’ dedi. Aman hiçbir yere çıkmayın” diye konuşuyor.

        Ben, bana mesajı atan arkadaşımı hemen arayıp, “Bu kişiyi tanıyor musun, arar mısın hangi mekânmış?” dedim. O da, “Tanımıyorum, bir arkadaşım yolladı” dedi.

        Gün içinde o kadın sesi bana 10 kişiden daha geldi. Onlara da bir arkadaşı atmış. Hepsine sordum, kimse mesajdaki kadını tanımıyor. Hangi mekân aranmış, hangi kadın kocasına doğum günü yapacak belli değil. Birilerinin arkadaşı ama kim. Ya da bir kadın sesine bürünmüş şeytan. Saadet zinciri gibi anlayacağınız.

        Ülkede kötü bir şey oluyor, hemen insan kılığına bürünmüş canavarlar çalışmaya başlıyor.

        Kanmayın bunlara, inanmayın, itibar etmeyin. Size yollanan bir mesajı araştırın. “Kim?” diye sorun. “Kimden geldi?” diye öğrenmeye çalışın. Hani hepiniz o akıllı telefonlarınızla gazeteci zannediyorsunuz ya kendinizi. O zaman bakın anlatıyorum.

        Ders1: Bir haberin 5N1K’sı vardır. Yani ne, nerede, nasıl, ne zaman, neden ve kim?

        Tamam mı? Yani sorgulayın, araştırın. Ondan sonra birilerine gönderin, ya da ortalığı ayağa kaldırın. Öyle her gördüğünüz mesajı da “Hoşuma gitti” diye paylaşmayın Twitter’da, Instagram’da; Allah aşkına yapmayın. Siz bunları yaptıkça teröristlerin, düşmanların ekmeğine yağ sürüyorsunuz.

        SON GÜNLERDE...

        Annem ve babam sürekli “Neredesin” diye arıyor.

        İnsanlar devamlı birbirleriyle kavga ediyor.

        Bazı insanlar, “Sakin olalım, politika konuşmayalım, kavga etmeyelim” diye tekrarlıyor.

        Bazı kişiler, “Artık sevdiğimi de sevmediğimi de direkt söylüyorum. Kimseden bir şey saklamıyorum” diyor.

        Hatta bazıları, “Kapattım tüm sosyal medya hesaplarımı, yoksa kafayı yiyeceğim” diyor.

        MAGAZİN, İLLE DE MAGAZİN

        Hayatı durdurmayalım, eve kapanmayalım, sokağa çıkalım. Kavga etmeyelim, dostça halledeceğiz, geçeceğiz bu kötü günlerden. Başka çaremiz yok. 1 Ocak günü dışında her gün sokaktaydım. Olmaya da devam edeceğim. Hayatı durdurmayacağım. Yarınıma umutla bakacağım. Umutsuz yaşanmaz.

        Bu ülke, bu vatan bizim. Magazine sarılalım. Kafa dağıtalım. Evet evet, magazin sayfaları renktir, ışıktır, eğlencedir. Magazin aslında kafa dağıtmaktır. Tiyatro, sinema, yemek. Normal hayata devam edelim. Bunun en güzel ilacı budur. Yoksa tüm güçlerin istediğini vermiş oluruz. Korkuya hapsolmayalım. O yüzden güçlü durmaya devam.

        İMZAYI ATARLARSA ŞAŞIRMAM

        10 gün önce arkadaşlarımla magazinden konuşurken biri, Gülben Ergen’i sormuştu. Ben de ona, “Onlar eski eşi Mustafa Erdoğan’la bir araya gelip yeniden evlenirlerse şaşırmayın” demiştim. Mustafa Erdoğan, Gülben Ergen’le yine aynı evde yaşamaya başlamış. Daha doğrusu Mustafa Erdoğan, “Yeniden birlikte yaşayalım” teklifinde bulunmuş.

        Önceki gün o konuştuğumuz arkadaşım arayıp “Pes Esin sana” dedi. Büyütecek bir şey yok. Pes denecek bir şey de yok. Görünen köy kılavuz istemez. Örnekleri var. Önümüzdeki günlerde yazarım.

        Diğer Yazılar