Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇARŞAMBA günü bu köşede “Yeni nesil ne dinliyor dersiniz” konulu bir yazım yayınlandı. Gençlerin altı sene sonra albüm çıkaran Sezen Aksu’nun, Nilüfer ve Zerrin Özer gibi ustaların değil de çok farklı isimlerin peşinden koştuklarından bahsettim. Yazı bir hayli konuşuldu, didiklendi. Yazıda bahsettiğim “Küçük araştırma” hiçbir resmi veriye dayanmayan sadece kendi çapımda yaptığım küçük bir araştırmanın sonucudur. Zaten “Bu kesin böyle” diye bir iddiada da bulunmadım. Malum sokağın nabzını tutan bir yazarım. Oturduğum yerden, masa başında yazmadığımı herkes bilir. Okuyucu da bilir, gazeteci arkadaşlarım da. Gece-gündüz dolaşırım, görürüm, gözlemlerim, insanlarla konuşurum. Bu yıllardır böyle. Bir kulüpte ‘Canavar’, ‘Ah Ulan Sevda’, ‘Bangır Bangır’ gibi şarkılar birden fazla çalıyorsa ve bir kere bile ‘Cuppa’ çalmıyorsa bu bir kıstastır benim için. Ayrıca eskiden sanatçılar albümlerinin tutup tutmadığını sokağa çıkıp otomobillerde çalan şarkılardan kontrol ederdi. Bunu da ekleyeyim istedim.

        Ve Sezen Aksu’nun albümü

        HİÇ lafı dolandırmayacağım. ‘Biraz Pop Biraz Sezen’ klasik bir Sezen Aksu albümü. Ama o dillere dolanan, yüreğimizi yerinden söken, taşmasını sağlayan albümlerinden biri değil. Evet müzik kalitesi olarak muhteşem, sözler de tam Sezen Aksu sözleri. Sezen Aksu şarkılarını çok dinlemek, anlamak, sindirmek gerek. Zaman vermek gerek. Oysa yeni neslin sabrı yok. Ama bizim nesil bu şarkıları yalayıp yutacak. Sezen Aksu özel bir isimdir. Tabii ki yeni nesilden kimseyle kıyaslanamaz ama günümüz Türkiye’si, günümüz şartları, günümüzün ‘son dakika’ları derken Sezen Aksu beklediğini bulamayabilir. Tıpkı ‘Manifesto’ şarkısında “Asık asık yüzlü insanlar. Ne gülümseme ne günaydın yok. Tabii üçüncü sayfada haber çok” dediği gibi. Bu albümü anlayacak ortam yok şu ara Sezen Aksu.

        Kadınları alkışlatan ödül töreni

        KOŞARAK gittiğim bir ödül töreni. Çünkü kadınları düşünüyor, koruyor, kolluyor, alkışlıyor ve ödüllendiriyor. Daha ne olsun. Elele Avon Kadın Ödülleri bu sene üçüncü kez yapıldı. Ben de gecenin kırmızı halısını sundum. Ne güzel şeymiş kırmızı halı sunmak. Çok keyif aldım. Ferhan Kaya Poray, Arzu Sözeri ve Gözde Kaynak’ın mimarlığında yapılan bu gece sonsuz olur inşallah. Gecede ödül alan Kalben’in konuşması bizi yürekten dağladı. Kalben ödülünü alırken “Bugün kalbini kıran, şiddet gösteren, onlara inanmayan adamlardan kaçan kadınlar için de alıyorum bu ödülü. Babamın üzdüğü annem için alıyorum. Ve en çok gözlüklerimi umursamayan, beni böyle seven insanlar için alıyorum bu ödülü” diyerek hepimizi etkiledi. Kadınların taçlandırıldığı törende beni en çok şaşırtan yönetmen Türkan Derya’nın ve Burcu Biricik’in ilk kez ödül alması oldu. Demek ki ödüller gerçekten doğru insanlara gitmiş bu yıl.

        Siz uyurken

        - CİHANGİR Hazine’de Ali Sabancı geçen akşam arkadaşlarıyla uzun süre eğlendi. Hızını alamayan Sabancı bara geçip arkadaşlarına servis yaptı ve şarkılara eşlik etti.

        - KARAKÖY Bej’in önünde iki kız kavga ediyor. Kızlardan biri “Dur bir dakika arayıp soracağım” diye bağırıyor diğer kıza. Sonra da telefon edip karşısındakine “Doğru söyle diyorum sana” diye bağırıyor. Bu bağrışlar uzun süre devam etti, sonra ne yaptılar bilmiyorum.

        Diğer Yazılar