Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçen hafta sosyetenin birçok ismi, Derin Mermerci’nin Cihangir Hazine’ye alınmadığını, kapıdan döndürüldüğünü konuşuyordu. Öncelikle mekân kalabalıksa, şöhretli olsun ya da olmasın kişilerin kendi rahatlığı için alınmaması çok normal.

        Hazine de çoğu zaman tıklım tıklım olduğu için Derin Mermerci’nin alınmaması yadırganacak bir durum değil.

        Ama tabii sosyetik hanımlar birbirlerine “Kapıdan döndürmüşler” diye fısıldayıp gülüşüyorlardı.

        Her zaman söylüyorum, “Kadının düşmanı kadındır” diye.

        Derin Mermerci’nin mekâna alınmamasının ardından hemen fısıltılar başlamış.

        Kıskançlık, çekememezlik gibi uzayıp giden bir liste bu.

        Zaman zaman yazıyorum zaten.

        MEKAN KAPILARI

        Kapıdan ünlü isimler zaman zaman geri çevrilirler. Geçen haftalarda Fenix’e alınmadığı için tweet atan Anadolu Efes Basketbol Takımı’nın 27 yaşındaki oyuncusu Jayson Granger’i konuşmuştuk.

        Zamanında da Reina kapısından çok ünlü geri çevrildi. Şimdi de Klein’e girmek için insanlar tanıdık birilerini devreye sokuyor.

        Tabii ki mekânların bazı kuralları olur. Herkesi almazlar. Özellikle kılığı kıyafeti uygun olmayan kişiler alınmaz ama kapıdaki görevli, insanları tanımıyorsa onda bir sıkıntı vardır.

        Ben bunu asla kabul etmem. Neden mi? Çünkü gece hayatında dolaşan, nabzını tutan bazı insanlar var. O insanlar mekâna gelirse değer katar. O mekândan memnun kalırsa fısıltı gazetesi yoluyla oranın hızla tanınmasını sağlar.

        Tabii mekân tıklım tıklım doluysa, o kişiyi rahat ettiremeyeceksen almayacaksın. Ama kapıdaki kişi, sürekli gece dola- şan, para harcayan kişiyi tanı- mıyorsa mekâna çok zarar verir. O nedenle çalışanların, özellikle de kapıdaki kişilerin herkesi tanıması, bunun için gerekirse oturup çalışmaları şart.

        Hazine’nin kapısında ise herkesi çok iyi tanıyor ve güzel karşılıyorlar. Ancak mekân kalabalık olduğu zaman, “Rahat edemezsiniz, alamayız” diye uyarıyorlar ki bence en doğrusu da bu.

        HANDE'YE BİR ŞEY YAZMADAN ÖNCE...

        Derin bir nefes al.

        En az 10 gün düşün.

        Karşı taraftan gelecek tüm çirkin cümlelere hazırlıklı ol.

        “Kimin adamısın, emir almışsın, yine birileriyle konuşup haber yapmışsın” laf çakmalarına hazırlıklı ol.

        “Senin kalitende kimse yoktu. O kaliteni özlüyoruz” sözünü Hande’nin anlamayacağını bil. “Sen yaz, anlayan anlar” de, yoksa başın çok ağrır.

        “Hande Yener için ne doğru yazmışsın” sözlerini duyacaksın ama Hande Yener asla yazdığın cümleleri beğenmeyecek. Bunu bilerek gardını al.

        Son söz: Hande Yener’e ne yazsam memnun edemeyeceğim. O yüzden devam Esin, devam. Ha unutmadan, insan başkasına iftira atarken kendinden yola çıkarmış. İftiralarını hiç üstüme alınmıyorum. Çünkü kendimi çok biliyorum.

        BEYOĞLU'NDA MODA HAREKETLERİ

        Pazartesi sonrasında Beyoğlu’nda hareketli, renkli, güzel günler başlayacak. Çünkü Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul, bu sene Grand Pera’da.

        Şahsen ben çok heyecanlandım. Beyoğlu âşığı biri olarak güzel bir durum bu.

        Keşke İstiklal Caddesi de bitmiş, inşaat tamamlanmış, yemyeşil ve güzelleşmiş olsaydı, ama artık idare edeceğiz. Yapacak bir şey yok.

        20-24 Mart arasında Beyoğlu hareketli günler yaşayacak.

        Ben pazartesi akşamı Özlem Süer defilesiyle start alacağım.

        Hadi Beyoğlu’nda moda günlerine...

        Diğer Yazılar