Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OKULLAR kapandı ve yaz tatili resmi olarak başladı. Bayramla birlikte birçok kişi ya memleketine gidecek ya da sahil bölgelerine. Bodrum-Alaçatı hattı harıl harıl tatilciler için hazırlanıyor. Alaçatı’dan aldığım haberlere göre çok kalabalık değilmiş ama bu hafta Bodrum’un belli kısımları kalabalıktı. Merakla beklenen mekânlar da kapılarını açtı. Bu sezon, İstanbul’da ilk açıldığı günden beri dikkat çeken Hazine ve Klein, Bodrum’a taşındı ve bu hafta kapılarını açtı. Peki müdavimleri için İstanbul ve Bodrum arasında ne gibi farklar var dersiniz? Bir göz atalım...

        Bodrum Klein’in farkı

        2 sezondur İstanbul-Harbiye’de adından hayli söz ettiren Klein, Bodrum’a hızlı giriş yaptı. Türkçe müziğin olmadığı mekânda vinçler başroldeydi. Çünkü dansçılar vinç yardımıyla uzun bir süre havada şov yaptı ve sahneye öyle indiler. Açılış günü olarak seçilen cumartesi, kapıda kuyruk vardı ve İstanbul müdavimleri sırf bu açılış için Bodrum’a geldi. “Peki Harbiye’den farkı ne olacak?” derseniz, şöyle:

        - Üstü açık ve muhteşem bir manzara var.

        - İsminin başında Eva var. Yani Eva Klein.

        - Belli bir saatten sonra mekânda kalanlar güneşin muhteşem doğuşunun izlendiği bölüme alınıyor.

        - Eğlenceye doyamayan sınırsız müzik eşliğinde günü ağartıyor.

        - Sabahlamak istiyorsanız yanınızda güneş gözlüğüyle gidiniz lütfen.

        Kimler gidiyor: Basketbolcular, Hakan Sabancı, Edis, Cem Belevi, Cem Yılmaz, Ozan Güven, Didem Soydan.

        Ne giyilir: Spor.

        Ne kadar ödenir: İstanbul’la aynı fiyatları ödeyeceksiniz.

        Bodrum Hazine’nin farkı

        İSTANBUL’DA bu kış gece hayatının en popüler mekânlarından biri olmayı başaran Hazine, Bodrum Yalıkavak’ta cuma akşamı açıldı. Kapıda kuyruk vardı. Sezona hızlı başladı anlayacağınız. İlk gece sahneye Boygar çıktı. İkinci gece de Özay Bakır. “Peki İstanbul ve Bodrum arasında ne fark var?” derseniz, işte yanıtı:

        - Hiçbir fark yok. Hazine Cihangir’den kalkmış, Yalıkavak’a konmuş.

        - Tek farkı üstünün açık ve yanı başında deniz olması.

        - Yaz boyunca Boygar, Özay Bakır ve Yol Project dönüşümlü sahneye çıkacak.

        - Seren Serengil, sevgilisi Özay Bakır’ı dinlerken yine her gün Hazine’de görülecek.

        - Yemekler aynı lezzetinde. Aynı şef ve ekibi mutfakta.

        - Mekânın renk tonları bire bir aynı.

        - Kış temposuna ara vermek istemeyenler devam edebilir.

        Kimler gidiyor: Futbolcular, işadamları, Elçin Sangu, Barış Arduç, Çağla Şıkel, Rıza Kocaoğlu, Ali Sabancı, Hakan Sabancı, Defne Samyeli, Deniz Akkaya, Ayşe Hatun Önal, Aslıhan Doğan, Arda Turan

        Ne giyilir: Şık-spor.

        Ne kadar ödenir: İstanbul’daki fiyatlara çok az bir fark koyun.

        Bodrum’un yenisi Bi Alt Kat

        TAM Hazine’nin yanında küçücük bir mekân. Duvarlarında ‘kamyon yazıları’ dediğimiz türden yazılar mevcut. Pek öyle eller havaya bir yer değil ama dans edip eğleniyorsunuz. Belli bir saatten sonra Müslüm Gürses, Ahmet Kaya, İbrahim Tatlıses şarkıları çalıyor. Saat 06.00’ya kadar açık. Hani belli bir saat olmuş, yorulmamışsın ve “Nereye gidelim?” diyorsun ya, Bi Alt Kat bu talebe yönelik açıldı. “Daha doyamadım” dediğinde gitmen için.

        Mekânda yok yok. Damar şarkılar, eğlence ve yemek. Köfte, mantı, börek ne ararsan var. İşletmecisi İstanbul’dan tanınan ve nereye gitse peşinden gidecek bir müşteri kitlesi olan Mehmet Davran. Kendisiyle özdeşleşen yelpazesiyle ortalıkta dolanıp gelen herkesle tek tek ilgileniyor.

        Diğer Yazılar