Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Son günlerin en çok konuşulan ismi, Aslışah Alkoçlar. Şimdi de sevgilisi Kerem Tunçeri’den ayrılması ve aniden gittiği Mikonos tatili konuşuluyor. Tanıyan, tanımayan herkesin dilinde.

        Unutmayın, magazin dünyasında dönem dönem konuşulan isimler vardır. Aslışah da bu yazın, hatta yılın en çok konuşulan ismi olur. Ve unutmayın, yaz daha yeni başladı.

        TARKAN ALBÜMÜNE DAİR 5 GERÇEK

        1- MÜZİK dünyasına hareket getirdi.

        2- Adam bir var bir yok, ama şöhretini hâlâ koruyor.

        3- 7’den 70’e herkesi heyecanlandırıyor.

        4- Tarkan hayranı olmayanlar bile, “Şarkıları nasıl?” diye merak ediyor, dinliyor.

        5- Sesi ve yorumunun muhteşemliğini biliyor. Bunu da dinleyiciye hissettiriyor.

        ŞİMDİ ŞU DURUMDAYIZ

        - ASLA yemek yemiyorum, ama bak hâlâ göbeğim yerli yerinde duruyor.

        - Bu çocuk kime çekmiş bilmiyorum. Sürekli ekmek yemek istiyor.

        - Babası söyleniyor, “Çocuğa kilo aldırdın” diye.

        - Günlerdir yemek yemiyorum, resmen aç dolaşıyorum, ama hâlâ kiloluyum.

        - Seren Serengil’i gördün mü, ne kadar zayıflamış, inanamadım.

        - Ben de midemi küçülttüreceğim, artık bıktım.

        - Geçen gün bir kadınla konuştum, midesini küçülttürmüş. Oysa 68 kiloymuş. Şaka mı, hangi doktor yaptı o ameliyatı? Korkunç bir şey. Biraz diyet yapsa verirmiş zaten.

        ÖNÜM, ARKAM, SAĞIM, SOLUM SAĞLIKLI BESLENME

        BİZ büyükler son yıllarda sağlıklı beslenmeye takmış durumdayız. Benim etrafım sağlıklı beslenmeye ciddi mesai harcayan büyüklerle dolu. Kendileri sağlıklı beslenirken çocuklarını da bu konuda eğitiyorlar.

        Mesela, “Tamam yeme artık, çok yedin” diyen annelere denk gelir oldum. Hatta bazı babalar, “Bu çocuğu çok yediriyorsun” falan diyor.

        Bunlar geçmişte hayaldi. Hatırlayın eskiden daha çok, “Ye evladım, ye evladım. Az yedin, biraz daha ye”, “Bu çocuk hiç yemek yemiyor” diyen anne ve babalar vardı. Benim annem, babam hâlâ öyle. Diyetteyim deyince üzülüyorlar. Şu kilolu halimle, “İncecik kalmışsın, ne diyeti” diye söyleniyorlar.

        Ablalarım da öyleydi. Hele bir ablam, çocuğuna ağlata ağlata yemek yedirirdi. Yani yeğenim koca bir tabağı midesine indirmiş, ama ablam tatmin olmamış, ikinci tabağı yedirmeye çalışırdı.

        Çocuğum olmayabilir, ama gayet bilgiliyim bu konuda. Mesela, geçen hafta uçakta bir anne, bir ekmeği yedirmiş, ikinci kocaman ekmeği de çocuğunun ağzına tıkıştırıyordu. Böyle şeyleri çok gözlemliyorum.

        Şimdi bu konuya nereden mi geldim? Nereden olacak, malum yaz geldi ve herkes yemek, diyet, spor konuşuyor. Ve sürekli çocuklarını anlatıyor. Neredeyse kitap yazacağım bununla ilgili, ama ben konunun uzmanıyla konuşmayı tercih ederim.

        Bu hafta Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Şirin Gencer’in çıkaracağı kitabı sorgulayacağım. Malumunuz her şeyi merak eden ben bunu da araştıracağım. Çünkü biliyorum ki, büyüklerin yaşadıkları kilo sorunu hep bebeklikten, çocukluktan. Bakalım neler öğreneceğim? Size de aktaracağım.

        Diğer Yazılar