Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BEN bu bayramı uzun yıllar sonra ilk kez İstanbul dışında geçirdim. Alaçatı’daydım. Özellikle bayramlara hazırlanan, dört gözle bayramı ve tatili bekleyen esnafın yüzü güldü mü? “Ülkede aslında kriz var ama kendini belli etmiyor” sözü doğru mu? Yandaki fotoğrafı bayramın ikinci gününün akşamı Alaçatı’nın tam giri- şinde çektim. Bu kalabalık esnafın yüzünü güldürdü mü? Şöyle küçük bir özet geçerek size anlatmaya çalışayım durumu.

        Aslında çoğu ‘günübirlikçi’ denilen tatilci vardı. Alaçatı-Çeşme’ye yakınlardan gelen tatilcilerden bahsediyorum. Tabii ki İstanbul’dan da gelen vardı. Ama çok fazla değildi.

        Belli bir kesim “Aman bayram geçsin, öyle gideceğim. Şimdi çok kalabalık olur” dedi.

        Oteller diğer bayramlara göre yüzde 80 doluydu. Eski bayramlarda “Asla yerimiz yok” diyen ve hatta fiyat yükselten otellerde “Boş odam var” muhabbeti yapıldı.

        Bayramın ikinci günü itibarıyla oda fiyatlarını düşü- ren oteller bile oldu.

        Yeme-içme mekânları kalabalıktı. Özellikle yeni açılan yerler kalabalıktı. Ama eski mekânlar öyle “Aman aman çok doluyuz, rekor kırdık bu bayram” demedi.

        Salı itibarıyla oteller boşaldı. Bayram tatilcileri gitti. Otel sahipleri “Şimdi ikinci tur yani izne çıkan tatilci gelecek. O bizim için daha iyi” demeye başladı.

        Fotoğrafta gördüğünüz kalabalık esnaf tarafından “Dondurma yiyen, dolaşan, etrafa bakan, alışveriş yapmayan, öyle lüks mekânlara oturup yemek yemeyen kuru kalabalık” diye adlandırdı.

        Tabii bunlar esnafın söyledikleri, sağda solda konuşulan... Benim bildiğim, gözlemlediğimse bayramlar kıstas değildir. Tabii ki esnaf bayramı bekliyor ama asıl tatilci temmuz ve ağustosu bekliyor. Alaçatı’nın asıl kalabalığı temmuz ve ağustosta yaşanacak.

        GIANLUCA'YA İLGİ AZDI

        İTALYAN işadamı, yeni DJ Gianluca Vacchi bayramın ilk günü Çeşme’deydi. Alaçatı köy içinde Alavya Hotel’de bir gece kaldı. Otele girdi hatta havuzdan yandaki fotoğrafı paylaştı. 414 bin 465 kişi beğendi. Gianluca’yı daha önce İtalya’nın Verona şehrinde görmüş, sohbet etmiş, gözlemlemiş, fotoğraf çektirmiş biri olarak söylüyorum:

        Orada daha samimi, daha içten, daha olduğu gibiydi.

        Burada kendini kasmış, şaşırmış, tam bir “Ben starım işimi yapar giderim” havasındaydı.

        Orada etrafında hiç koruma yoktu, burada etrafı koruma doluydu.

        Orada insanlar çok ilgi gösteriyorlar, burada kendisine çok az ilgi vardı.

        Orada sokakta yürüse bir sürü insan durdururken, Alaçatı’da şöyle bir tur atsa “Kimdi bu adam ya?” diye düşünürdü bizim insanımız.

        Orada herkes fotoğraf çektirme yarışına girdi, burada kimse o yarışa girmedi.

        Çıktığı mekân çok kalabalık değildi hatta Gianluca’nın ünü için boştu. Gianluca dünyada çıktığı her yeri tıklım tıklım dolduruyor. Ama bizim ülkede olmadı, olamadı.

        “Sosyal medyada tanınan biri gelsin iş yaparım” deniyor ama olmaz, olamaz! İyi reklam olmadan asla!

        EMNİYET ALARMDAYDI!

        ALAÇATI-Çeşme ve bölgesinde emniyet kuş uçurtmadı. Özellikle gişe çıkışlarında hiçbir ayrım yapmadan tüm arabaları durdurup kontrol yaptılar. Emniyetten birçok yetkili bayram öncesi birçok mekân ve otel sahibiyle bir araya gelip toplantı yapmış ve “Bu yaz Çeşme’ye 15 dakika geç girecek herkes. Kimse ayrılmadan herkes aranacak, kimlik bilgileri kontrol edilecek” demiş. Terör ve en az terör kadar bela olan uyuş- turucuyla savaş için yapılan bu arama ve kontrollere bayıldım. 15 dakika geç olsun, güç olmasın, tehlikeli olmasın. Ne güzel yapmışlar. Helal!

        Diğer Yazılar