Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GEÇEN sene ağustos ayında, Berkay Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde ilk sınavını vermişti. Sınav diyorum çünkü bir sanatçı için Harbiye sahnesi büyük bir sınavdır, özeldir, prestijdir. O yüzden orada sahneye çıkacaksa hakkını vermeli. Berkay’ın ilk performansı sonrasında “Başarılı geçti diyebiliriz. Tabii ki eksikleri vardı. Ama eksiklerini tamamlarsa Harbiye Açıkhava’da konser verecek isimler listesinde kesinlikle Berkay da olur” diye yazmışım. Yanılmamışım.

        Bu sene de Harbiye sahnesindeydi. Tarkan gibi sahnenin altından çıkarak ilk andan itibaren seyirciyi avucunun içine aldı coştu, coşturdu. Tabii ki bu konserde de eksikler vardı. Ama Berkay’ın rahatlığı, güveni, kendinden emin oluşu, seyirciye ve sahneye hâkim oluşu eksikleri göze sokmadı. Ne istediğini ve ne alacağını biliyordu. Bundan sonraki yıllarda daha iyi Berkay performansları göreceğiz bence. Bol sürprizli bir konserdi Berkay’ınki. Yoğun bakım günlerinden sonra İrem Derici ve ikinci yarıda da Deniz Seki sahneye çıktı.

        ************

        İyi ki geldin Deniz

        BERKAY, “Geçen sene ‘Deniz Maldivler’den gelsin, bu sahnede birlikte şarkı söyleyeceğiz’ demiştim. İşte Deniz Maldivler’den geldi” diyerek ‘İyisin Tabi’ şarkısını seslendirdi. Deniz Seki “Ne kadar özlemişim bugünleri yarabbim” diyerek özlemini, heyecanını dile getirdi. Sesini, yorumunu o kadar özlemişiz ki Deniz’in gerçekten iyi ki geldi. Geç kaldı ama olsun bundan sonra o açığı kapatacaktır.

        ************

        Konser sonrası

        - Berkay’ın piyanosunun üstünde kızı Arya’nın bir oyuncağı vardı.

        - Berkay, Tarkan çıkışı yaptı ama Tarkan’ın modacısı Hatice Gökçe’yi tercih etti.

        - Berkay bir dönem çalkantılı aşk hayatı ile kendinden söz ettiriyordu. Hatta herkes ondan nefret ediyordu. Ama farkında mısınız, son yıllarda Berkay’ın işinden ve şarkılarından konuşuyoruz. İşte tüm sır bu. İşin sırrı güzel şarkı yapmak. Bunu başarırsan gerisi boş. Berkay en canlı örneğidir.

        - Konseri izleyenler arasında Murat Dalkılıç vardı. Murat’ın Harbiye konserlerini peşi sıra dizmesi ve orayı inletmesi gerekirdi. Çünkü bir dönem öyle bir çıkış sergilemişti. Ama işte hep yanlış strateji, markayı korumamak...

        - Demet Akalın ilk bölümden sonra üşüdüğü için ikinci yarıda gitmek zorunda kaldı. Hatta bir ara “Esin dondum” dedi. Las Vegas sonrası İstanbul haliyle soğuk geldi.

        - Birçok sanatçı arkadaşı kendisini izlemeye geldiği halde sahneye çıkarmadı kimseyi Berkay. Kendisini tebrik ediyorum. Bu demek oluyor ki Berkay Harbiye Açıkhava mantığını çok iyi çözmüş.

        ************

        İrem ‘Daha iyi olacağım derken’

        KONSER öncesi Berkay’ın kulisinde kavuştuk İrem Derici’yle. Hastalık yüzünden yorgun ama çok heyecanlıydı. “İrem dinlensen mi acaba? Neden bunu kendine yapıyorsun?” dediğimde “Esin ben saç fırçasıyla evde şarkı söyleyen biriyim. Nasıl durayım? 1 ay şarkı söylememişim, sahneden uzak kalmışım. Ben oturamam, duramam” dedi. İrem de böyle iyileşeceğini ve güzel olacağını düşünüyor.

        Temmuz ve ağustos aylarının kendisi için çok kötü geçtiğini söyleyen İrem, “Ben eylülün çok iyi olacağını düşünüyordum. Hatta bunun için bileğime eylül dövmesi yaptırdım. Ama eylülde korkunç günler yaşadım” dedi. Yani dibe vurdu. O zaman şimdi zıplama zamanı. Çünkü İrem şaşkın, korkmuş ve üzgündü.

        Şunu net olarak söyleyebilirim ki kendine bakmadığı, kendine özen göstermediği her halinden belli İrem’in. Bana göre yine yemek yemeyen, yine kendine bakmayan bir İrem geliyor. “4 kilo aldım Esin” derken ve bunu sahnede tekrarlarken bunu belli ediyordu. Berkay, “Artık kebaplar yiyeceksin” dediğinde, “Kocayı da bulursan o kebapları yanında yerim” demesi her şeyi açık açık anlatıyordu aslında. (Bu cümlede çok ince detaylar var. Bu da daha sonraki yazıda o zaman.)

        ************

        Emre’li geceler

        BU sene gecelerde canlı müziğe doyacağımızı daha önce yazmıştım hatırlarsanız. Önceki gün Akaretler Kalamata, açılışı Emre Altuğ’la yaptı. Uzun süredir Emre’yi sahnede izlemiyordum. Temposu yüksekti. Karadeniz, Türk sanat müziği, pop derken tam bir müzik ziyafeti yaşattı. Emre Altuğ açılışa özelmiş ama bence daha sık olmadı. Hiç pişman olmaz hem kendisi hem de Erol ve Varol Kaynar.

        Ayrıca Emre Altuğ, 10 Ekim’de Açıkhava’da Haldun Dormen yönetmenliğinde ‘Broadway’den İstanbul’a Müzikaller’de rol alacak, 17 Ekim’de Zorlu PSM sahnesinde ‘Yıldırım Gürses Şarkıları’ söyleyecek. 20 Ekim’deyse Yücel Erten’in yönetmenliğinde ‘Azizname’de rol alacak.

        Diğer Yazılar