Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BU başlığı Cem Karaca’nın ‘Merhaba Gençler’ albümünün isminden esinlenerek aldım. Çünkü çok sevdim. Malumunuz bugünlerde pek bir esinlenme konuşuluyor, Tarkan’ın ‘Beni Çok Sev’inin Ayşe Mine’nin ‘Ellerim Uğurlar’ şarkısından alıntı olduğu münasebetiyle. Bir esinlenmedir gidiyor her şeyde. E benim de adım “Esin” olduğu için kulaklarım pek çınlıyor.

        Kulaklarım çınlarken de sürekli şarkı dinliyorum. Mesela son çıkan şarkılar sürekli kulağımda. Çıkar çıkmaz iTunes’tan satın alıyorum. Anında meraktan dinliyorum neler yapmış yeni nesil diye. Sabah yürürken, yazı yazarken, kitap, gazete okurken her yerde kulağımda yeni çıkan şarkılar var.

        ***********

        BEN SEVDİM, YA SEN?

        CEM Karaca için hazırlanan ‘Merhaba Gençler’ albümünde Sıla’nın seslendirdiği ‘Sen de Başını Alıp Gitme’ en sevdiğim şarkı oldu. Birçok kişi sevmemiş. Şarkının en bilindik yorumcusu Nil Burak. Tabii tercih meselesi. Ben sevdim, sen sevdin mi bilmiyorum.

        Ama bu işte şöyle bir şey. Yani şarkı meselesi yemeğin tadı gibi. Bazı yemekleri sen seversin, ben sevmem ya. Onun gibi bir şey. Zor zanaat.

        ***********

        NE MÜNASEBET

        CANIMMMM tam da ondan işte. Derya Uluğ bu işi çözdü diyorum işte, ondan ‘Ne Münasebet’ dedim Derya Uluğ gibi... Anlayana. Tamamdır.Bu kız tam 12’den vuruyor.

        Bakınız ‘Nabız180’i yaptığında, “Albüm şarkısı” dedim ama albümü teker teker oluşturuyor işte. ‘Ne Münasebet’le müzik dünyasına güzel bir hareketlilik getirdi. Bundan sonrakileri de sabırsızlıkla bekliyorum. Hem de ciddi sabırsızlıkla.

        ***********

        DİKKATLERDEN KAÇMAYAN

        - ’Yatsın Yanıma’ diye diye bizi bir hallere sokan, son yıllarda hiç vazgeçemediğim seslerden Gülden Mutlu ‘Ben Seni Böyle mi Sevdim’ adlı single’ıyla müzik dünyasında yerini almış efendim. Pek güzel olmuş. Bu arada ben hâlâ ilk albümü deli gibi dinliyorum.

        - Güven Yüreyi, Derya Uluğ’la yaptığı düetle dikkatleri üzerine çekti ama kendi adına ciddi bir hayran kitlesine sahip. Bu gece de İstanbul’da ilk kez Fancy’de sahneye çıkıyor. Merak ediyorum kendisini. Bir arkadaşım öve öve bitiremedi. Dinlemeye gideceğim.

        - Uzun süredir İstanbul’da hiçbir yerde sahneye çıkmayan Berkay, önümüzdeki günlerden itibaren çarşambaları People’da sahneye çıkmaya başlayacak. Meraklısına duyurulur.

        ***********

        NASIL BİR HASRET BU

        İREM Derici sonunda şarkılarla çocuk yapıp evlenecek. Hasretini şarkılarla anlatıyor. Demet Akalın’ın giderli şarkıları gibi, İrem Derici’nin de çocuk ve evlilik hasreti netlik kazandı. Tamamdır. Belli etti kendini. ‘Hadi Gel’ diye diye evlenip çocuk yapmasını bekliyorum artık. ‘Kalbimin Tek Sahibi’ diye diye herkesi evlendirdiği yetmedi, tüm şarkıları evlilik ve aşk meşk üzerine. Şimdi de “Hadi gel, gel yârim ol, kanadını aç aç, benim ol, ömrünü ver ver ver, her şeyim ol” diyor. Allah’ım, İrem’e sonsuz güzel bir aşk.

        ***********

        YAZDIM YAZDIM SİLDİM

        YALIN’IN acayip bir izi var üzerimizde. Ne yapsa kabulümüz. Ne yapsa sahipleniyoruz. Ne yapsa “Tamamdır” diyoruz. O kadar içimize alıyoruz ki işte yine yaptı yapacağını, ‘Hele Bir Başla’ dedi. Sakin, samimi, sıcak bir aşk anlatıyor yine. Yalın, kalıcı, güzel, unutulmaz. Gözlerimi kapatıp hayal etmeyi unuttuğumu fark ettim şarkıyı dinlerken. İşte Yalın’ın sırrı.

        Diğer Yazılar