Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UZUN süredir ‘Siz Uyurken’ köşesi yok. Müdavimleri de merakla neden ‘Siz Uyurken’ yapmadığımı soruyorlar. Çünkü:

        - İnsanlar gece sokağa çıktığı zaman eskisi gibi eğlenmiyor. Sadece birbirlerini süzüyor.

        - Birçok mekânda saat 23.00’ten sonra müziğin sesi yükselir. Bu ‘dans et’ demektir ama bizim insanımız dans etmez, birbirini izler. O yüzden artık sevimli, güzel bir hareket oluşmuyor. Ortalık sadece birbirini kesen, sürekli kendini kasan insanlardan geçilmiyor.

        - Tuvalette kadınlar eskisi gibi sohbet etmiyor. Saçlarını düzeltip makyaj tazeleyip hızla çıkıyorlar.

        - Yapılan muhabbet “O kimle gelmiş, bu kimle gelmiş? Ay ne giymiş o öyle, ay nasıl kilo almış, ay nasıl kilo vermiş”ten öteye gidemiyor. İnsanlarımız tüm yaratıcılıklarını yok etti.

        - İnsanlar ellerinden telefonlarını bırakmıyor. Herkes ya telefonuyla ilgileniyor ya da telefonu aracılığıyla başkalarıyla muhabbet ediyor. Veya mekânın içinde birbiriyle sohbet ediyorlar.

        ***********

        DANS EDEN İNSANA DİK DİK BAKMAK

        CUMARTESİ bir arkadaş grubuyla Zuma’daydık. Kaliteli bir müşteri kitlesi vardı ama klasik kimse eğlenmiyordu. Biz biraz dans eder olduk, tüm gözler üzerimize çevrildi. Bir an kendimizi kötü hissettik, sanki kavga ediyoruz ya da kötü bir şey yapıyoruz da millet bize bakıyor gibi. Ne garip bir hal aldı gece hayatı.

        Sonra dedik unutalım çevreyi, yoksa çıldıracağız. Biraz sonra mekândaki insanlar kasmayı bıraktı da ortam rahatladı. Arkadaşım dışarıya çıkmışsın, tadını çıkar bari. Kasacaksan git evinde kas. Zaten hayat zor, bırak insanlar dışarıya çıktığında rahatlasın. Dans eden insana karışmayın, dik dik bakmayın bari.

        ***********

        ÇEKİMLER BİTER SERENAY TATİLE GİDER

        BU perşembe SHOW TV’de ‘Fi’ zamanı. ‘Fİ’ ekranda yeniden görücüye çıkıyor ama dizinin çekimleri biter bitmez Serenay Sarıkaya soluğu sevgilisi Kerem Bürsin’le tatilde aldı. Belli ki ekstra enerji depoluyor.

        Ben Serenay Sarıkaya’nın çok kısa süre sonra sıkı bir projeyle yeniden ekranlara döneceğini düşünüyorum. Bu sefer kendini daha da zorlayacak. Ki bence de zorlamalı ve oyunculuktaki tüm hünerlerini sergilemeli. Çünkü kendisinde öyle bir potansiyel var.

        ***********

        DÜN İKİ TAKSİ DURDURDUM VE...

        HADİ dedim yoldan bir taksi çevireyim. O kadar “Ekmek paramızla oynanıyor” diyorlar. “Belki bir şeyler değişmiştir” dedim. Yoldan bir taksi çevirdim uzun süre sonra. Durdu taksi, bindim. Yine leş gibi kokuyor. Ama inanın hiç takılmadım. “Tamam düzelecek, zamanı var” dedim.

        Gideceğim yeri söyledim. Beyefendi beğenmedi gideceğim yeri. Götürmedi beni. Hareket bile etmedi. İndim. “Neyse” dedim, “Sinirlenme Esin. Bir şans daha ver. Sabırlı ol”.

        Yine bir taksi çevirdim. O da “Nereye?” dedi. Gideceğim yeri söyledim, “Gidemem” dedi, gitti yoluna. Uzun süre sonra yeniden “Taksi” diye yola çıkmıştım ki hatamdan hızlıca geri döndüm.

        Yani taksiciler bas bas “Ekmek paramızı elimizden çalıyorlar” diye bağırıyorlar ya, aslında kimsenin çaldığı falan yok. Onlar çaldırıyorlar, farkında değiller. Dün iki taksici de beni almadı. Beni kendi elleriyle UBER’e doğru sürüklediler aslında.

        Diğer Yazılar