Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Evet cuma-cumartesi sokaklardayım. Pazartesi günü de neler olup bittiğini anlatmaya çalışıyorum yetebildiğim kadarıyla tabii. Sıkı takipçiler biliyor artık. Bu hafta sonu da öyle olacak. Ama bu sefer tek farkla. Dilimde Gökhan Özen’in “Benden Sorulur” şarkısı olacak. Dün klibi izledim. Şarkı da klip de on numara olmuş. Hani tam giderli dediklerimizden. Malum gecelerde özellikle belli bir saatten sonra bu giderli şarkılar çok ama çok önemli. O yüzden Demet Akalın şarkıları tam da ilaç niyetine yetişiyor. Hem sosyal medya, hem de terk eden-edilen sevgili derken belli bir saatten sonra giderlenmek şart. İsim vermeden yaz gitsin. Kime giderse artık. İşte Gökhan’ın ‘Benden Sorular’ da imdada yetişecek şarkılardan. Şarkıda “Beni bırak kendi halime, kendi yalnız dünyamda. Ben sensiz daha iyiyim bildiğin her anlamda” diyor ve “Seni artık sevesim yok, hiç arkadaş kalasım yok. Selamını alasım yok, gördüğünde hatırla” diyerek de tembihte bulunuyor. Ve hatta hatta “Öyle unutulmaz, böyle unutulur“ diye uzun bir giderden sonra “Bu gece İstanbul sokakları benden sorulur” diyerek son noktayı koyuyor. Amanın aman. Gece kulüptesiniz. Coşmuşsunuz, kafanız bozuk. Bu sözler sizi ne kadar tutabilir. Vallahi beni tutmaz diyeyim size. Ben giderlenmek istersem yazarım bu sözleri. Artık kime giderse. Şarkının düzenlemesini Suat Aydoğan yapmış. Klibi de Gökhan Özen kendisi çekmiş. Gökhan artık tüm işlerini kurduğu Han Medya’dan yönetiyor. Eşi Selen de en büyük destekçisi. Şarkıları ile her zaman müzik dinleyicisinden tam not almış olan Gökhan Özen’in Milyoner albümü dijitalde 165 milyon tıklanmış. İyi rakam. Artık dijital her şeyden önemli biliyorsunuz. Gökhan Özen iyi bir söz yazarı ve bestecisi. Ben ona slow şarkıları çok yakıştırıyorum ama bu şarkıyı da çok sevdim. Duyduğum günden bu yana dilimden düşürmüyorum. Bu gece de birçok mekânda duyacağım belli oldu.

        Hafta sonu demişken

        BU gece ve yarın gece bütün mekânlar tıklım tıklım olacak. Çünkü tatil zamanı. İnsanların belki de eğlenmek için haftada ya da ayda bir kez dışarıya çıktıkları günler. O yüzden de deli gibi eğlenmek istiyorlar. Sınırlar zorlanıyor. Ama hiç gerek yok. Alkolü de ayarında alınca gayet güzel eğlenebilirsiniz. Eğer yerlerde sürünmek ve sabah olduğunda “Ben dün gece ne yaptım öyle” dememek için dikkatli olmak gerek. O yüzden de: 

        - Yanınızdaki insana güvenmiyorsanız hiç ama hiç alkol almayın. Sizi bir köşede bırakıp gidebilir ya da taşırken sizi yerlerde sürükleyebilir. O kadar çok örnek var ki. 

        - Hanımlar çıkaracaksanız topuklu ayakkabı giymeyin. Ayaklarınızı yere basıyorsunuz, leş gibi simsiyah oluyor altları. Yani düz ayakkabıyla da çıkabilirsiniz. Kendinize yakıştırmanız önemli. 

        - Hanımlar çok fazla alkol alıp küfürlü konuşmak, hatta mekânın içinde kavga çıkarmak gerçekten sizlere hiç yakışmıyor. Biraz daha dikkat. 

        - Çok fazla mekân gezmek, çok fazla içmek, eğlenmek anlamına gelmiyor. Bir gecede tek bir mekâna giderek de gayet güzel eğlenebilirsiniz. 

        - Lütfen alkollü araba kullanmayın. 

        - Cuma ve cumartesi birçok yerde çok fazla trafik olacağı için arabanızla dışarıya çıkmamanızı öneririm.

        ANKARA HAVALARI OLMADAN OLMAZ

        Gece hayatının da çalınan şarkıları ve isimleri var. Örnek vermem gerekirse Demet Akalın’ı çalmayan bir kulüp, mekân yok. Onun şarkıları her yerde. Ama son zamanlarda dikkat ediyorum bu üç şarkı her yerde çalıyor. Üstelik insanlar bu şarkılarda çok ama çok eğleniyorlar.

        1- Dım Dım Yar

        2- Ankara’nın Bağları

        3- Tesbih

        Cumhur’u mutlaka dinleyin

        GECE hayatını bilen, sokağa çıkan birisiyseniz Cumhur’u mutlaka tanıyorsunuzdur. Yıllardır gece hayatının içinde. Altı senedir de Pera Kokosh’da sahneye çıkıyor. Rıza Cumhur Demir birbirinden güzel şarkılar söylüyor. Geçen hafta gittim. Gerçekten özlediğimiz bütün şarkıları üç saat boyunca söyledi. Mekân tıklım tıklım ve herkes eğleniyor. Cumhur’un sahnesi orada olan herkese açık. O gün Aramızda Kalsın’ın Ceylan’ı Ecem Çalık da vardı. Sezen Aksu şarkıları söyledi. Bu arada Cumhur’un ‘Zamanı Var’ isimli bir de albümü var.

        Diğer Yazılar